3 büyük sürpriz

Güncelleme Tarihi:

3 büyük sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2011 00:00

Tuğba’nın 8. olduğu kadınlar 1500 metrede ABD’li Jennifer Barringer-Simpson, erkekler yüksek atlamada aynı ülkeden Jesse Williams altına uzandı.

Haberin Devamı

HER zaman favoriler gülmeyecek ya, dün de Dünya Atletizm Şampiyonası’nda sürprizlerin bol olduğu yarışlar izledik. Birçok favori atlet hayal kırıklığı yaratırken sürpriz isimler kürsünün en üst basamağına çıkmayı başardı. Örneğin sporcumuz Tuğba Karakaya’nın da yarıştığı ve 8. olduğu kadınlar 1500 metrede Amerikalı Jennifer Barringer-Simpson çok az kişinin tahmin ettiği bir altın madalya kazandı. Son derece yavaş koşulan finalde son düzlükteki atağıyla kariyerinin ilk büyük zaferine ulaştı. ABD’li atletin bir başka şansı da en iddialı rakiplerinin birbirine takılarak geride kalması oldu. Önce bitişe bir buçuk tur kala vatandaşı Uceny ve Kenyalı Onsando Obiri’nin tökezleyerek düşmesi ardından son tur içinde Tuğba Karakaya ile itişen, son iki şampiyonanın altın madalyalı ismi Maryam Jamal’in geri kalması Barringer-Simpson’ı çok rahatlattı. Ancak, çiçeği burnunda şampiyonun derecesi bile yarıştaki düşük seviyeyi gösteriyor. 4 dakika 05.40 saniyelik derecesi 1983’ten bu yana dünya şampiyonaları tarihinin en yavaş birincilik derecesi oldu.

Rus hegemonyasına son verdi

Haberin Devamı

Bir başka sürpriz şampiyon ise erkekler yüksek atlamada Jesse Williams’tı. 2008 Olimpiyatları’nda finale bile kalamayan, Williams, Rus atletlerin bu daldaki hegemonyasına son verdi. Her yüksekliği ilk hakkında geçen Williams 2.35 metreyle birinci oldu. Erkekler 400 metre engellide ise gözler son 10 yıla damga vuran Jackson, Taylor, Sanchez gibi isimlerin üzerindeydi. İki yıl önce dünya ikincisi olup dikkat çeken Porto Rikolu Javier Culson bir başka favoriydi. Son düzlükte temposunu yitirmeyip, çok iyi engel geçen Britanyalı David Greene geçtiğimiz yılki Avrupa şampiyonluğunun yanına bir de dünya altını ekledi.

Demus muradına erdi

ABD adına dünün bir diğer altın madalyalı ismi de kadınlar 400 metre engellide Lashinda Demus’tu. 2005’te Helsinki’de ve 2009’da Berlin’de gümüşte kalmıştı. Demus baştan sona önde götürdüğü yarışta son metrelerde Jamaikalı Walker’ın atağına iyi direnip, tüm zamanların en iyi üçüncü derecesi olan 52.47 saniyeyle şampiyonluğa ulaştı.

Nevin: Madalya beni rahatlattı

Haberin Devamı

13. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, kadınlar 100 metre engellide yarışacak Nevin Yanıt, son Avrupa şampiyonluğu sonrasında kendisinde bir rahatlama olduğunu söyledi. Nevin konsantrasyon problemi yaşadığını belirterek, “Geçen yıl fiziksel performansının yanında motivasyonum da yüksekti. Bu yıl konsantrasyon bozukluğu yaşıyorum. Ama bunları doğal karşılıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!