2015 Ev Dekorasyonunda Renk Trendleri

Güncelleme Tarihi:

2015 Ev Dekorasyonunda Renk Trendleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 13:47

Ev dekorasyonu, en huzurlu ve mutlu hissettiğimiz yaşam alanlarında büyük bir önem taşımaktadır. Ev dekorasyonunu ne kadar estetik ve zevkli yaparsak evde keyifle vakit geçirme halimiz o kadar artar. Renklerin de insan psikolojisi üzerindeki etkisini göz önüne alarak bu yılın dekorasyondaki moda renklerini sizlerle paylaşmak istedik. 2015 ev dekorasyonu modası ve bu yılın trendy renkleri nelerdir? 2015 ev dekorasyon fikirleri nelerdir? Bu soruların cevaplarını yazımızda bulacaksınız.

Haberin Devamı

Bu yılın trendy renklerinden bahsetmeden önce dekorasyon modasını anlatmalıyız. Bu yıl dekorasyonda siyah, beyaz, krem rengi, fildişi ya da bej gibi klasik tonların dışına çıkıyoruz. Bir parça daha modern, çarpıcı, yenilikçi ve cesur renkleri kullanmanın tam zamanı! Dekorasyon stili olarak da country stili ve retro stilini modern parçalar ile birleştirerek eklektik bir anlayış benimsiyoruz.

2015 Ev Dekorasyonunda Renk Trendleri

Bu Yılın Ev Dekorasyonundaki Trendy Renkler

2015 yılındaki dekorasyonun ana tema rengi kırmızı ile kahverenginin bir karışımı olan biraz da şarap rengini andıran tarçın tonlarına sahip marsala rengidir. Marsala; yalnızca ev dekorasyonunu değil modayı, aksesuarları ve tasarım ürünlerini de bu yıl domine ediyor. Bu renk ayrıca insan psikolojisi üzerinde oldukça olumlu bir etkiye sahiptir. Ruha zenginlik sağlayacak ve canlılık verecek bir enerjisi bulunmakta. Marsala rengini mavi ve lila gibi soğuk renkler ile bütünleyebilirsiniz. Bu senenin en şık renklerinden biri de Santorini ya da Ege mavisi. Marsala- Ege mavisi ikilisi salonlarınıza çok yakışacak. Bu yılın ikinci öne çıkan rengi ise zeytin yeşilidir. Naturel ve sade bir havası olan zeytin yeşilinin dinlendirici ve huzur verici etkisinden dekorasyonda yararlanabilirsiniz. Ayrıca 80’li yılların los Angeles renk paleti de bu senenin en vogue renklerinden olacak. Turuncu, palmiye yeşili, flamingo pembesi, akvaryum mavisi ve mor gün batımı renkleri de 2015 ve 2016 dekorasyon trendleri arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Dekorasyonda Renk Seçimi Nasıl Yapılır?

Dekorasyonda genel anlamıyla öncelikle evde denge yaratacak tonların seçilmesi gerekir. Sıcak renklerin ya da soğuk renklerin yoğun kullanımı halinde evde ya çok enerjik ve huzursuz ya da boğucu ve kasvetli bir hava ortaya çıkacaktır. Önce odayı domine edecek rengi seçip duvarlarınızda ve mobilyalarınızda uygulamalısınız. Daha sonra ikonik ve göz alıcı objeler ile dekorasyonunuzu tamamlamalısınız. Mobilyalarda ise bu sene masif ahşap öne çıkacak. Bu ahşabın kullanımıyla eviniz rustik bir hava kazanacak. Masif ahşabın naturel bir biçimde cila çekilmiş olanlarını tercih etmelisiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!