20.7 milyon dolarlık Fransa Açık başlıyor

Güncelleme Tarihi:

20.7 milyon dolarlık Fransa Açık başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 00:00

Toplam 20.7 milyon dolar para ödülünün dağıtılacağı organizasyon 15 gün sürecek ve 5 Haziran’da oynanacak bayanlar, 6 Haziran’da yapılacak erkekler finaliyle son bulacak. Erkeklerde ve bayanlarda şampiyon olan tenisçiler 1.4’er milyon dolar kazanacak.

Erkeklerde dünya klasmanının ilk sırasında yer alan İsviçreli Roger Federer, turnuvaya yine 1 numaralı seribaşı olarak katılıyor. 16 grand slam şampiyonluğu bulunan Federer, geçen yıl Roland Garros’ta Robin Soderling’i 6-1, 7-6 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenerek şampiyon olmuştu. Fransa Açık’ta İsviçreli tenisçinin en büyük rakipleri yine Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Andy Murray olacak.

Tek bayanlarda ise Roland Garros’nun son şampiyonu Rus tenisçi Svetlana Kuznetsova oldu. Bu yıl turnuvaya 6. seribaşı olarak katılan Kuznetsova, geçen yıl final maçında vatandaşı Dinara Safina’yı 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenme başarısını göstermişti. Tek bayanlarda Kuznetsova’nın dışında Serena Williams, Venus Williams, Maria Sharapova ve Justine Henin favoriler arasında yer alıyor.

Clijsters ve Davydenko Roland Garros’ta yok

ROLAND Garros’ta çok sayıda ünlü tenisçi, sakatlıkları nedeniyle mücadele edemeyecek. Bayanlarda Kim Clijsters, Sabine Lisicki, erkeklerde David Nalbandian, Tommy Haas, Nikolay Davydenko, James Blake ve Gilles Simon, Fransa Açık’a katılamayacak.

Serena olmazsa Li veya Jankovic

TENİS Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, 26 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde yapılacak Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup’a gelmek isteyen dünyanın 1 numarası Serena Williams’ın sağlık durumuna göre ABD’li tenisçiyle bir anlaşma yapacaklarını açıkladı. Uluç, “Serena sakatlık yaşadı. Onlar çok profesyonel bakıyorlar. Para verip getirdikten sonra ilk turda elenirse olmaz. Dizinden problemi var. Düzelirse o gelmek istiyor. Sağlık durumuna göre sözleşme imzalanacak” diye konuştu. Serena Williams’ın gelememesi durumunda alternatiflerini düşündüklerini kaydeden Uluç, “Serena olmazsa, Jelena Jankovic veya Na Li olabilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!