2 yıl daha buradayım

Güncelleme Tarihi:

2 yıl daha buradayım
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 00:00

Fenerbahçe Başkanı, Özgener’in açıklamalarına karşılık düzenlediği basın toplantısında, “Şampiyon olsak da olmasak da ben 2 sene daha buradayım” mesajı verdi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in hafta başı yaptığı açıklamalara düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Başkan vekili Nihat Özdemir, asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve Ali Koç ile birlikte medyanın karşısına çıkan Yıldırım, “Ligde 3 yıl şampiyonluk dedik. Ama olabiliriz veya olamayabiliriz. Gereken hesabı da genel kurula veririz. Ben artık bunları hem yaş, hem de tecrübe olarak aştım. Ben 2 sene daha buradayım, o yüzden rahat olun” yorumunda bulundu. Yıldırım, şunları söyledi:
Üç maymunu oynuyorlar
“Türk futbolu, başkan tarafından sırça köşkte oturularak, haftanın yalnızca 3 günü İstanbul’a uğramak suretiyle yönetilemez. Türk futbolu, yılın 365 günü müşterek çalışma ile icraatlarda bulunmayı hak eden bir büyüklüktedir. TFF başkanlık makamı, futbolu düzenlemek ve adaletli bir yönetim sağlamak yerine, kulüplerin yaşadığı olumsuzluklara karşı adeta ‘görmeyen,  duymayan ve konuşmayan 3 maymunu’ oynamaktadır.”
Konuşmayan Türkiye
“Arkadaşlarım bu toplantıda beni yazılı metni oku, yoksa yine ceza alırsın diye uyardı. Ben de öyle yapacağım. Konuşan Türkiye ve konuşmayan kulüp başkanları ve yöneticiler manzarasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Çünkü konuşursanız ceza alıyorsunuz. Bugün, Türk futbolunda hukuk organlarına basvuru, ‘sonucu baştan belli olan gereksiz bir formalite’ anlamına gelmektedir.”
Önce kendinize bakın
Kendileri için “skor yöneticisi” tabirini  kulllanan Özgener’in gündem değiştirdiğini söyleyen Yıldırım, “TFF Başkanı, 2010 Dünya Kupası’na katılamamanın ve TFF’nin gösterdiği düşük performansın hesabını vermek yerine, fırsatçılık yapıp, kulüpler üzerinden yürüttüğü haksız ithamlar ve tartışma konularıyla örtbas etmeye ve unutturmaya çalışmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Başkanı kızdıran soru

BASIN mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Aziz Yıldırım, kimi zaman tebessüm etti kimi zaman da sinirlendi. Özellikle “Şampiyonluk yarışında geride kalınması nedeniyle mi böyle bir toplantı yaptınız?” sorusunun Yıldırım’ı kızdırması gözlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Dosyadaki rakamlar

SARI lacivertli yöneticilerin basın mensuplarına dağıttığı dosyada, hakemlerin bu sezon Fenerbahçe aleyhine yaptığı hataların listesi verildi...

10 F.Bahçe’nin verilmeyen penaltı sayısı.

8 Yanlış kart gösterilen maç sayısı...

3 Sonuca etki eden yanlış ofsayt kararları.

9 Takdir hakkının yanlı kullanıldığı maç sayısı.

‘G.Saray’ı da yaktınız’ dedim

Federasyondan tüm kulüplerin şikayetçi olduğunu belirten Aziz Yıldırım, G.Saray’ın da Eskişehir maçında mağdur edildiğini vurguladı.

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgüner’in yaptığı basın toplantısındaki yorumlarını, spor camiasına yönelik kışkırtıcı bir restleşme olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Özgener’in açıklamalarına cevaben düzenlediği basın toplantısında, yaşanan sorunları sadece Fenerbahçe değil, tüm kulüpler için dile getirdiklerini söyleyen Aziz Yıldırım şöyle konuştu:
Gördüğümüzü söyleriz
“Kulüpler, federasyon, kurulları ve Merkez Hakem Kurulu hakkında hiçbir zaman bu kadar şikayetçi olmamıştı. Biz gördüğümüz doğruları söyleriz. Nereye kadar giderse de gider. Yalnız da kalabiliriz. Daha önce gidilip TFF yöneticileriyle görüşüldü ve şikayetler anlatıldı. Sıkıntıları sadece Fenerbahçe Kulübü için değil, bütün kulüpler adına dile getiriyoruz.
İki golü elle attılar
Örneğin Eskişehirspor-Galatasaray maçında iki golde elle temas vardı ve ben, ‘Galatasaray’ı yaktınız’ dedim. Yine ceza alabiliriz, önemli değil. Doğru bildiklerimizi söyleriz. Daha önce de bu yüzden 1 yıl da ceza aldım ben.”

Haberin Devamı

Özgener bazı şeyleri söylemiyor

F.BAHÇE Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Mahmut Özgener’in, F.Bahçe-Everton maçı ile ilgili kararın G.Saray-A.Gücü karşılaşması ile ilgili emsal olacak bir bölümünü kamuoyuyla paylaşmadığını savundu. Kurallarda biletsiz bir taraftarın olaya neden olmasının cezayı artıracağı hükmü bulunduğuna değinen Mosturoğlu, bir taraftarı tribünden atan kişinin Ali Sami Yen Stadı’nabiletsiz ve alkollü girdiğini belirtti.

Hakemler ligdeki sıralamayı etkiliyor

BASINA verdikleri dosyada yer alan 22 dakikalık DVD’de, bu sezon kendi aleyhlerine yapılan hakem hatalarının olduğunu kaydeden F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, “Bu sezon sadece bizim değil, diğer kulüplerin oynadığı maçlardaki ciddi hakem hataları hepinizin malumudur. Hakemlerin düşük performansları, ligin altındaki ve üstündeki sıralamayı doğrudan etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TOPLANTI NOTLARI

Onlara sor kardeşim!

- Bir saat süren toplantıyı 55 basın mensubu izledi, 5 TV kanalı canlı yayınladı.
- F.Bahçe Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bölümü toplantıda hazır bulundu.
- Aziz Yıldırım’ın konuşma metinlerini asbaşkan Ali Koç hazırladı. Koç’un söylediklerini kulübün 5 iletişim direktörü yazıya döktü. Ardından avukat asbaşkan Şekip Mosturoğlu tarafından hukuki yönden incelenen metin, son olarak Aziz Yıldırım’ın onayından geçti.
- Toplantı öncesi, dev ekranda Fenerbahçe aleyhine verilmeyen penaltılar ve rakipler lehine verilen kararlar 4 dakikalık bir video gösterimi ile basın mensuplarına izletildi.
-  Bir basın mensubunun, “Neden diğer kulüp başkanları da konuşmuyor?” sorusuna, toplantıyı salonda izleyen Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, “Onlara sor kardeşim” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Hakem odasına girmediğini belgeyle ispatladı

AZİZ Yıldırım, Gaziantepspor maçının devre arasında hakem odasına girdiği iddiasının doğru olmadığını, TFF Hukuk Kurulu’nun kulübe gönderdiği yazıyla yalanladı. Yazıda Yıldırım’ın hakem Kuddusi Müftüoğlu’na, devre arasında soyunma odalarına giderken bağırdığı belirtilip savunma isteniyor.

Everton maçında hatamız yok

ŞEKİP Mosturoğlu, Özgener’in, “F.Bahçe, bir kişinin stat dışından açılan ateşle yaralandığı Everton maçında güvenlik zafiyeti gösterdiği için ceza almıştır” iddiasına, PFDK’nin ceza yazısıyla yanıt verdi. Yazıda, “Güvenlik zafiyeti nedeniyle oluşup oluşmadığı konusunda kesin bir kanaat edinilememiştir” ifadesi yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!