2 madalya daha geldi

Güncelleme Tarihi:

2 madalya daha geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 13:54

Çin'in Shenzen şehrinde devam eden 26. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda (UNIVERSIADE) Türkiye, günü 2 madalya ile tamamladı.

11 Ağustos'ta başlayan oyunların sonuna yaklaşılırken Türkiye, günü tekvandoda kazandığı 2 madalya ile tamamladı. Tekvandoda erkeklerde Ali Sarı gümüş madalya kazanırken, Tuba Abuş da bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 87 kiloda tatamiye çıkan Ali Sarı, sırasıyla Tayvanlı, Avustralyalı, Çinli ve Macar rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde Rus Arsen Tcinadze ile karşılaşan Ali Sarı, müsabakıy 6-0 kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 73 kiloda ise Tuba Abuş, ilk turu bay geçtikten sonra Güney Koreli rakibini mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Çinli rakibine 5-4 yenilen Tuba Abuş, bronz madalya kazandı. Tekvandoda müsakası olan diğer sporcularımızdan erkekler 74 kiloda Uğur Aktaş 5'inci olurken, bayanlar 62 kiloda Ayşe Çakır ilk turda elendi.

Takım sporlarında 9'unculuk maçlarına çıkan ekiplerimiz, rakiplerine yenilerek oyunları 10'uncu sırada tamamladı.

Basketbol Erkek Milli Takımımız, 9'unculuk maçında Ukrayna ile karşılaştı. İlk çeyreği 23-13 önde kapatan milli takım devreye de 36-27 önde girmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte 56-56 ile eşitliği sağlayan Ukrayna, maçı 76-71 kazandı. Basketbolcularımız bu sonuçla oyunları 10'ncu olarak tamamladı.

Su topu Erkek Milli Takımımız ise 9'unculuk maçında Macaristan'a 12-6 yenilerek oyunları 10'uncu bitirdi. Milli takımımız, karşılaşmanın devrelerini 3-1, 8-3, 11-4 geride tamamladı.

OYUNLAR SONA ERİYOR

Shenzen'de 11 Ağustos'da başlayan müsabakalar yarın sona erecek. Oyunların son gününde 4 Türk tekvandocu madalya için mücadele edecek.

19 MADALYAMIZ VAR

Türkiye, tekvandoda bugün kazandığı 2 madalya ile madalya sayısını 19'a yükseltti. 5 altın, 7 gümüş ve 7 bronz madalyası bulunan Türkiye, madalya cinsine göre yapılan sıralamada 12'nci, toplam madalya sayısına göre yapılan sıralamada ise 11'inci sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!