18. Mete Ekşi Ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

18. Mete Ekşi Ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 16:53

Almanya'nın başkenti Berlin'de 13 Kasım 1991 tarihinde yabancı gençler arasında çıkan bir kavgayı yatıştırmaya çalışırken 19 yaşında hayatını kaybeden Mete Ekşi'nin anısına verilen 18. Mete Ekşi ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Alman Sendikalar Birliği (DGB) binasında düzenlenen törene, Mete Ekşi'nin babası Tufan Ekşi, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Ali Can, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi üyesi Raed Saleh ve çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.
Saleh, yaptığı konuşmada, Mete'nin 18 yıl önce meydana gelen olayda büyük bir medeni cesaret gösterdiğini, bunun için büyük bir bedel ödediğini, kendisinin Mete'ye ve ailesine bundan dolayı büyük bir saygı duyduğunu belirtti.

Irkçılığın Almanya'da yeri olmaması gerektiğini ifade eden Saleh, uyum konusunda herkesin birlikte çalışması gerektiğini kaydetti.
Tören çerçevesinde, Mete Ekşi Fonu, Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) ile Berlin-Brandenburg Türk Veliler Birliği tarafından her yıl değişik etnik kökenden gelen gençlerin barış, hoşgörü içinde ve eşit bir şekilde birlikte yaşamaya yönelik yapılan projeler, Mete Ekşi proje yarışması kapsamında ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Farklı milletlerden gençlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan ve dans gösterilerinde şiddet ve ayrımcılık karşıtı konuları işleyen "Team Selection" adlı dans grubu, 2 bin avroluk birincilik ödülüne layık görüldü.

Ernst Litfass Okulu ve işitme özürlü gençlere eğitim veren Ernst-Adolf-Eschke Okulunda öğrenim gören Alina, Sophi, Viktoria, Maxi ve Patrizia adlı öğrenciler, bir proje kapsamına hazırladıkları "Siyah dönemler" adlı çizgi roman kitabıyla ikinci seçildi ve 1000 avroluk ikincilik ödülünü aldı.

Yarışmada üçüncü olan "Berlin İnternationale" adlı spor kulübüne de göçmen gençlere yönelik çalışmalarından dolayı sertifika verildi.
Törenden sonra Adenauerplatz adlı meydanda Mete Ekşi'nin anısına kurlan anıta çelenk konuldu ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!