15 madalya kazanıp Çorum'un gururu oldular

Güncelleme Tarihi:

15 madalya kazanıp Çorumun gururu oldular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 16:39

Sakarya'da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda Çorumlu sporcular 15 madalya kazanarak büyük başarı elde etti.

Haberin Devamı

Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası 29-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında Sakarya’ da yapıldı. Türkiye genelinde 12 kulüp ve 159 bedensel engelli sporcunun katıldığı yarışmalar oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçti. Müsabakalar, 50 metre sırt üstü, 50-100 ve 200 metre serbest olarak yapıldı.

50 metre serbestte Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Ömer Onur  İnci 56.24'lük derecesiyle birinciliği alırken, ikinciliği 1.30’luk derecesiyle Çorum Yıldızlar Eğitim Kurumu'ndan Samet Taşcı aldı. Üçüncülüğü ise  Sacit Bal 1.35’lik derece ile elde etti.

15 madalya kazanıp Çorumun gururu oldular

Diğer kategorilerde dereceye giren sporcular şunlar:

Haberin Devamı

100 metre serbestte 3.13’lük derecesiyle  Samet Taşcı birinci olurken, Ahmet Özen ikinci, Sacit Bal üçüncü oldu.

200 metre serbestte birinciliği Hamit Demir, ikinciliği Ömer Onur İnci, Üçüncülüğü Samet Taşcı aldı.

50 metre sırt üstünde ise sıralama Hamit Demir, Ömer Onur İnci ve Samet Taşcı şeklinde oldu.

14 yaş ve üstü bedensel engelli sporculara madalyalarını Milli Takım Antrenörü ve Yüzme Teknik Kurul Başkanı Osman Çullu takdim etti.

Daha önceden Türkiye şampiyonalarında 7'si altın olmak üzere toplamda 10 madalya ile  yarışmaya Çorum Yıldızlar Eğitim Kurumdan Katılan Samet Taşcı, toplamda 4 madalya alarak kendisinden bekleneni karşıladı.

15 madalya kazanıp Çorumun gururu oldular

Çorum Yıldızlar Eğitim Kurumları Yüzme hocaları Semra Kuzoluk ve Bilal Demir yaptıkları açıklamada, sporcularıyla gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

 ‘’Biz buraya çok iyi hazırlanarak geldik. Haftanın beş günü antrenmanlarımızı yaptık. Bugün buradan toplamda 15 madalya çıkartarak engelli sporcularımızla gurur duyduk. Bizim tüm sporcularımızın bizde ayrı ayrı değerleri var. Engelli sporcularla çalışan hocaların insan sevgisini yüksek tutması gerekir. Sporcuya karşı anlayışlı ve sabırlı olmak gerekir. Bugün dünyada herkesin kabul ettiği bir gerçek var.

Haberin Devamı

Sporun özelliklede yüzmenin engellilerin rehabilitasyonunda önemi çok büyük. Spor yapan çocuklar hiçbir zaman kendilerini engelli olarak görmüyorlar. Bizim amacımız engellilere sporu sevdirmek ve spor ile yaşatmak. Bunun içinde uzun zamandır hep birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini almak, bizi burada son derece mutlu etti. Sporcularımızın en büyük hedefi milli takım. Milli takım forması altında madalyalar kazanmak.’’ 

BAKMADAN GEÇME!