1 saat geç başlatalım, hayır bu şartlarda olmaz

Güncelleme Tarihi:

1 saat geç başlatalım, hayır bu şartlarda olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 00:00

Toplam 34 kişinin yaralandığı olaylar sonrası TFF Başkanı’nı arayan Bursa Valisi, “Emniyet güçleri olayları kontrol altına alacaktır. Maçı 1 saat geç başlatalım” önerisinde bulundu. Ancak, Özgener’in kararı kesindi.

Haberin Devamı

BURSASPOR-Beşiktaş maçının iptal edilmesinin arkasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in kararlı tutumunun etkili olduğu ortaya çıktı. Karşılaşma öncesi ev sahibi takımın taraftarlarının çıkardığı 25’i polis olmak üzere toplam 34 kişinin yaralandığı olaylar sonrası, Bursa Valisi Şehabettin Harput’un, TFF Başkanı Mahmut Özgener’i arayıp,  “Emniyet güçleri olayları kontrol altına alacaktır. Maçı 1 saat geç başlatalım” teklifini götürdüğü, ancak Özgener’in, “Hayır, bu şartlarda olmaz” karşılığını verdiği ortaya çıktı.
“Güvenliğin sağlanamaması” gerekçesiyle TFF Yönetim Kurulu tarafından iptal edilen maçta çıkan olaylar nedeniyle ev sahibi takımın canı fena yanacak.

Raporda yazdılar

Maçın temsilcileri, Atilla Ferah, İbrahim Tuka ve İbrahim İçer’in, gerek stat içinde gerekse stat dışında yaşanan olayları detaylı bir şekilde rapor ettiği belirtildi. Temsilcilerin raporlarında, maçın başlamasına yaklaşık 1,5 saat kala, stadın etrafındaki gerilimin çok yükseldiğini belirtip, “Stat kapılarına doğru yürüyen Bursaspor taraftarına, polis engel olmak isteyince ortalık karıştı. Polise mukavemet gösteren taraftarları, biber gazı ve tazyikli su ile püskürtmeye çalıştı. Taraftarların, taş, şişe ve sopalarla karşılık vermesi nedeniyle bir çok kişi yaralandı. Stadın çevresinde, maçın sağlıklı bir şekilde başlaması için güvenlikli bir ortam kalmamıştı” diye yazdıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Bursaspor hükmen yenik sayılacak

Çıkan olaylar nedeniyle bugün PFDK’ya sevk edilecek olan Bursaspor’un, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24. Maddesi gereği ve müsabakanın iptal edilmesi nedeni ile hükmen yenik sayılması bekleniyor. Yeşil beyazlı ekibe ayrıca en az 3 maç seyircisiz oynama ve bir maç saha kapama cezası ile 100 bin TL’den az olmayacak şekilde ağır bir para cezası geliyor.
Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleme Yasası doğrultusunda da göz altına alınanlar ve güvenlik kamerası ile olay çıkardığı tespit edilenler, hem para cezasına çarptırılacak hem de maçlara girişleri yasaklanacak.

Karara herkes saygı göstersin

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, iptal edilen Bursaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Futbol Federasyonu’nun alacağı karara herkes saygı göstersin” dedi. Curoğlu siyah beyazlı kulübün yönetim ve futbol takımının İstanbul’dan Bursa’ya gidiş-gelişlerinde hiçbir sorun yaşanmadığına dikkat çekti.

Gözaltı sayısı 19’a çıktı

İPTAL edilen Bursaspor-Beşiktaş maçında olay çıkaranların tespitine başlanırken, 19 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.  Gözaltındaki kişilerden 6’sının 18 yaşından küçük  olduğu öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!