1 milyon 208 bin liralık piyango

Güncelleme Tarihi:

1 milyon 208 bin liralık piyango
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Jokey Erhan Yavuz at sahibi Selman Taşbek ile yaptığı sözleşmede bulunan ‘Ekürilerimin koştuğu yarışta başka ata binemezsin’ maddesi nedeniyle büyük yarışta Mystical Storm’a binme şansını Selim Kaya 1 gün önce elde etti ve büyük ikramiyenin sahibi oldu.

Haberin Devamı

GAZİ KOŞUSU'NDAN KARELER

TÜRK atçılığının gururu 84 yıldır hiç ara vermeden süren Gazi Koşusu’nda zafer 2.29.80’lik derecesiyle Mystical Storm’un olurken safkan İngiliz tayı, sahibine (1 milyon 208 bin 350 TL) ve jokeyine de (75 bin TL) servet kazandırdı. Atın jokeyi Selim Kaya da son dakika yapılan değişiklikle tam 17 yıldır özlemini duyduğu en büyük kupayı kaldırma şerefini yaşadı.

Rüyadan zafere

Yarışı kazanan 3 yaşındaki İngiliz tayı Mystical Storm’a son güne kadar sürekli binen Erhan Yavuz’un binmesi bekleniyordu. Ancak jokey Erhan Yavuz at sahibi Selman Taşbek ile yaptığı sözleşmede bulunan “Ekürilerim koşarken başka ata binemezsin” maddesi nedeniyle büyük yarışta Mystical Storm’a binme şansını Selim Kaya elde etti ve fotoyu 1 boy önde geçerek rüyalarında gördüğü zafere ulaştı.

Atın ödülü havuç

16’sı erkek 6’sı dişi toplam 22 safkanın start aldığı 84. Gazi Koşusu’nu kazanan Mystical Storm isimli tay sahiplerine toplam 1 milyon 208 bin 350 lira gibi bir ikramiye ve büyük bir gurur kazandırırken şampiyon atın ödülü de arpa, yulaf, mesir macunu, kuru üzüm ve havuç’tan oluşan bir mönü olacağı belirtildi. 2009-2010 yarış sezonunun da en başarılı atı unvanını kazanan Mystical Storm bugüne kadar katıldığı 13 koşuda 8 kez 1. oldu. Amerika’dan ithal edilen anne Unaccounted For’dan doğan Mystical Storm’un babası Name isimli erkek Türk atı.

Gazi Koşusu’nu “Akdeniz Ateşi” Ayhan Kurşun isimli jokey ile ikinci, “Smerç” isimli tay jokeyi Ahmet Çelik’le üçüncü, “Miliç” isimli tay ise yarışı dördüncü tamamladı.

Kupayı Cumhurbaşkanı verdi

Gazi Koşusu’nu kazanan Selim Kaya ayrıca 160 bin lira ödüllü Ayasofya Koşusu’nu ‘Prenses Göksu’ ile, 270 bin lira ödüllü İstiklal Savaşı Koşusu’nu ‘Cangıl’ isimli Arap atıyla kazandı.

Bir günde 3 kupa

Kazanan atın sahibi Can Şemenoğlu annesi Pervin Hanım’la birlikte şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden altı. Gül daha sonra şampiyon atın antrenörü Nusret Derre ve jokeyi Selim Kaya’ya plaketlerini verdi. Dün Ayasofya ve İstiklal Savaşı kupalarını da kazanan jokey Selim Kaya plaketini alırken “Sayın Cumhurbaşkanım sizin ayağınız bana uğurlu geldi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!