Zonguldak'ta FETÖ soruşturmasında 80 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta FETÖ soruşturmasında 80 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 17:51

Zonguldak'ta FETÖ soruşturmasında 80 kişi tutuklandı

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK'ta, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasında şu ana kadar 80 kişi tutuklandı.
Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında hakim, savcı, asker, polis, memur ve sivillerin bulunduğu 80 kişinin tutuklandığı, gözaltındaki 67 kişinin Emniyet'te işlemlerinin devam ettiği, 691 kamu görevlisinin ise görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.
EMNİYET'E TEŞEKKÜR
Soruşturmanın yürütülmesinde polisin çalışmalarının önemli olduğuna işaret edilen açıklamada şöyle denildi:
"İl Emniyet Müdürlüğümüzün eleman kıtlığına rağmen yürüttüğü çabalar takdire şayandır. Özellikle kalkışmanın hemen ertesi gününde hızlı bir şekilde Emniyet Teşkilatı içindeki aykırı unsurların açığa alınması, silahsızlandırılması ve pasaportlarının iptali çalışması tüm Türkiye'ye örnek teşkil etmiş, diğer vilayetler de bunu örnek almışlardır. Öte yandan 'Okunmuş 1 dolarlar' konusunu da ilk kez Emniyetimiz ortaya çıkartmıştır. Gerçekten masum olan insanımızın mağdur edilmemesi için bölücü terör örgütünün gizli beyin kadrosu ve yapılanmasının çözümlenmesi konusunda yine ülkemize örnek olacak çalışmalar nihai aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Böylelikle terör örgütü kadrolarında bizzat aktif olarak yer alanlarla, bu pisliğe bulaşmamış olanların hukuki zemindeki ayrımını yapmak mümkün olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!