Zonguldak’ta FETÖ soruşturmasında 21 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak’ta FETÖ soruşturmasında 21 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 08:47

Zonguldak’ta FETÖ soruşturmasında 21 tutuklama

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK ve Ereğli İlçesi’nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında dün adliyeye çıkarılan 29 kişiden 14'ü asker 21'i tutuklandı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişiminin ardından başlattığı  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Zonguldak limanındaki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait TCSG-86 botu ile Ereğli ilçesindeki Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda demirli bulunan Sahil Güvenlik botu TCG-301'de görevli aralarında subay, astsubay ve uzman çavuşun bulunduğu 17 asker gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından dün öğle saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren duruşmada mahkemeye çıkarılan askerlerden 14'ü tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı tarafından adliyeye getirilen aralarında imam, imamın eşi ve 2'si esnaf toplam 4 kişi de mahkemece tutuklandı.
Ereğli İlçesi'nde ise adliyeye çıkarılan aralarında işadamları, ve mühendisin de yer aldığı 8 kişiden 3'ü tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 21 kişi cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!