Yunusemre'deki kentsel yenileme projesi rafa kalktı

Güncelleme Tarihi:

Yunusemredeki kentsel yenileme projesi rafa kalktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 14:45

Yunusemre'deki kentsel yenileme projesi rafa kalktı

Haberin Devamı

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre İlçesi'nde çoğunlukla gecekondu evlerin bulunduğu Hafsa Sultan Mahallesi'nde başladıkları kentsel yenileme çalışmalarında, bazı mal sahiplerinin yönlendirildiği için onay vermediğini öne sürerek, projenin iptal edildiğini söyledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 2015 yılında çalışmalarına başlanan Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki kentsel yenileme projesinin iptal edilmesi gündeme geldi. Yunusemre İlçesi'nde yer alan ve çoğunlukla gecekondu evlerin bulunduğu mahallede modern yapıların yükselmesi hedeflenirken, Büyükşehir Belediyesi projeyi rafa kaldırdı. MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu proje için çok heyecanlı olduklarını, ancak bazı arsa sahipleri ile anlaşamadıklarını açıkladı. Siyasi olarak da bazı kişilerin projenin yapılmaması için çaba sarf ettiğini öne süren Ergün, "180 arsa sahibinin 110 tanesi ile ön anlaşma protokolü yapılmıştı. Geriye kalan 70-80 hane ile anlaşma yapılamadı. Biz de arkasını bıraktık. 30-35 yıldır oradaki vatandaşlar 'imar, imar, imar' dedi. Biz yapalım dedik. Ancak orada bir kişi ile anlaşamadığınız takdirde bu projeyi hayata geçiremiyorsunuz. Belki Bakanlar Kurulu kararı ile bir kentsel dönüşüm söz konusu olabilir. İnsanların evini zorla ellerinden alacak değiliz. Bu projenin uygulanabilirliği ortadan kalktı. İptal ediyoruz. Orada insanları çağırıp 'sakın bu anlaşmayı imzalamayın' diyenler vardı. Kamuoyu bunları yapanları biliyor. Keşke bu proje hayata geçseydi" diye konuştu. Konuşmaların ardından proje oy çokluğu ile iptal edildi.

PARKLAR PAYLAŞILAMADI

Toplantıda park ve bahçelerin paylaşılmasının 2018 yılına bırakılması AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi'nin tepkisini çekti. Mevcut parkların bir an evvel yatırım planına alınması için paylaştırmanın hemen yapılmasını isteyen Başkan Çerçi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Türkiye'de 3 senede paylaşım yapamayan ilk belediye olduğunu öne sürdü.

FETÖ'DEN TUTUKLANAN MECLİS ÜYESİ KARGAŞA YARATTI

2014 seçimlerinde AK Parti'den Akhisar Belediye meclis üyesi olarak seçilip MHP'ye geçtikten sonra FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 29 Eylül'de tutuklanan Feza Yavuzkasap'ın büyükşehir belediyesi meclis üyeliği de düştü. Yavuzkasap'ın yerine İçişleri Bakanlığı, AK Partili Muammer Efe'yi atadı. Bu karar meclisteki MHP'lilerin tepkisini çekti. MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, MHP'li bir ismin meclise atanması gerektiğini söyledi. Ergün, OHAL nedeni ile mahkeme yolunun kapalı olduğunu ancak, İçişleri Bakanlığı'na tekrar değerlendirilmesi için yazı yazdıklarını açıkladı. AK Partili Muammer Efe'nin İçişleri Bakanlığı'na yazılan görüş yazısına verilecek cevaba göre göreve başlayıp başlamayacağı kesinleşecek.

Nermin UÇTU/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!