Köy okulunda atlı-eşekli 23 Nisan kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Köy okulunda atlı-eşekli 23 Nisan kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 17:03

Köy okulunda atlı-eşekli 23 Nisan kutlaması

Haberin Devamı

Fatih ÇELİK / VARTO (Muş),(DHA)-MUŞ'un Varto ilçesine bağlı Dutözü köyünde 16 öğrencisi bulunan okulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı at ve eşekli kortej yürüyüşüyle kutlandı.

Muşun Varto ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta 35 hane ve 400 nüfuslu Dutözü köyünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda farklı bir etkinlik gerçekleştirildi. 16 öğrencisi, 1 müdür ve bir öğretmenin bulunduğu Dutözü İlkokulu'ndaki kutlamaya köylüler de katıldı. Köy Muhtarı Cengiz Aktaş ve okul müdürü Nida Kazanç tarafından hazırlanan kutlamalar okulun bahçesinde atlı ve eşekli yürüyüşle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrenciler, hazırladıkları gösterileri sundu. Velilerin de ilgiyle izlediği kutlamalar büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Dutözü İlkokulu Müdürü Nida Kazanç, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklarla birlikte bir yürüyüş yaptık. Çocuklar bu etkinlik için çok çalıştılar. Özellikle atlı eşekli kutlama yaptık. Çocukların hayvan ve doğa sevgisinden mahrum etmek istemedik. Çocuklar en sevdiği şeyi yaptılar. Eşek ve atla yürüyüş yaptılar" dedi.

KAYMAKAM MİSAFİR ETTİ

Köyde yapılan kutlamanın ardından öğrenciler Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız'ın misafiri oldu. Kaymakam Ayyıldız'ı makamında ziyaret ederek köyde yaptıkları kutlamayı anlatan öğrenciler çok mutlu olduklarını söyledi. Daha sonra da İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden öğrenciler 'Çatı' isimli bomba arama köpeğinin gösterisini izledi. Öğrenciler ilçe gezisini Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek tamamladı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!