Muş’ta, yeni itfaiye müdürlüğü binası hizmete başladı

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta, yeni itfaiye müdürlüğü binası hizmete başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 09:30

Muş’ta, yeni itfaiye müdürlüğü binası hizmete başladı

Haberin Devamı

Muhammed Sami MARAL / MUŞ, (DHA) – MUŞ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2024 yılında yeni modern tesisinde hizmet vermeye başladı.
Belediye Başkanı Feyat Asya, Millet Bahçesi karşısındaki yerleşkesinde hizmet vermeye başlayan tesisi meclis üyelerine gezdirerek bilgi verdi. Olası bir afet anında kullanılması planlanan AFAD Koordinasyon toplantı salonunda meclis üyeleri ile bir araya gelen Başkan Asya, tesisin şehir için bir elzem olduğu vurgusunu yaptı. Yeni tesisi faaliyete almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Asya; “Şehrimiz için bir eksiklik olarak gördüğümüz İtfaiye ana hizmet binamızı bitirdik. İlgili birimimiz bugün itibariyle yeni tesisimize taşınmış durumdadır. Bugünde meclis toplantımızın ardından meclis üyelerimizle birlikte ilimize kazandırdığımız yeni tesisimizi incelemek için burada bulunmaktayız. Halkımızın hizmetine sunduğumuz bu yeni tesisimizin faaliyete almanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Tesisin günümüz şartlarına uygun ve modern hale geterildiğini söyleyen Asya, “2 bin 500 metrekare alan üzerine yapılan tesis 1200 metrekare kapalı alan üzerine inşa edildi. Tesisde 8 araç peronu bulunmaktadır. Bunun haricinde idari bölümde personeller için tahsis edilen spor salonu, eğitim salonu, AFAD koordinasyon toplantı salonu ve gece vardiyasında görev yapan personeller için toplamda 3 koğuş bulunmaktadır. Tesis günümüz şartlarına uygun modern bir halde inşa ettik. Olası afetlere anında müdahale yapılması için şehir merkezinde inşa edilen yeni tesisin her türlü ayrıntıyı göz önünde bulundurarak dizaynı yapıldı. Rabbim şehrimizi, insanlarımızı her türlü kazadan beladan muhafaza etsin. Bu binamızı işlevsel olarak şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Kazasız bir şekilde kullanılmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!