Muş’ta sağlık alanında iyileştirilmeye gidiliyor

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta sağlık alanında iyileştirilmeye gidiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2024 11:28

Muş’ta sağlık alanında iyileştirilmeye gidiliyor

Haberin Devamı

Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)- MUŞ’tan çevre illere yapılan hasta sevkinin önüne geçebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak, yeni yılda vatandaşların istediği hekime kolayca ulaşabilmesi ve Muş’ta tüm hizmetlerden faydalanabilmesini hedeflediklerini vurguladı.

Muş’ta uzun yıllar görev yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu’nun yerine, aralık ayında yapılan atama ile Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Kabak getirildi. Göreve geldiği gün itibariyle sahada faaliyet gösteren Kabak, kentteki sağlık birimlerine yönelik ziyaretler gerçekleştirip, incelemelerde bulundu. Problemlerin çözüme kavuşturulması için kolları sıvayan Kabak, sağlık alanında en iyi hizmeti sağlayabilmeyi hedeflediklerini söyledi. Özellikle yoğun bir şekilde çevre illere yapılan hasta sevkini minimum seviyeye indirmeyi gayret edindiklerini vurgulayan Kabak, sağlık alanındaki tüm birimlerde iyileştirmeye yönelik adımlar attıklarını söyledi. Göreve geldiği 5 Aralık tarihi itibariyle amaçlarının tamamen Muş’a hizmet olduğunu belirten Kabak, sağlık alanındaki tüm kurumları yerinde incelediklerini anlattı. Sağlık birimlerinde tespit edilen eksik malzeme ve gerekli tadilat işlemleri için gerekli işlemleri başlattıklarının altını çizen Kabak, Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle gerekli alanlarda güncelleştirilmeye gidileceğini söyledi. Muş Devlet Hastanesi’ne çok ciddi branşlarda atamaların gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kabak, “Özellikle il dışına yönelik sevkin önüne geçebilmek adına, gerekli branşlara yönelik bakanlığımız tarafından atamalar yapıldı. Fiş bulamama, muayene olamama gibi sorun yaşayan halkımızın en çok istediği branşlarda atamalar gerçekleştirdik” diye konuştu.

“SAĞLIKTA HEDEF VE İŞ BİTMEZ”

Haberin Devamı

2024 yılında Muş’a bakanlık desteğiyle çok sayıda 112 ambulans kazandırmak istediklerini belirten Kabak, “500 yataklı Muş Devlet Hastanesi ek binasın yapımı için ilgililerle görüştük ve 2025 yılı için bitirilmesi noktasında hedef koyduk. Bununla birlikte projelerimiz var ama bunları zaman gösterecek. Sağlıkta hedef ve iş bitmez. Amacımız tüm herkesin sağlıklı bir hizmet almasıdır. Başka bir hedefimiz yok” dedi.

Haberin Devamı

“BÜTÜN İMKANLARIMIZI EN ÜST SEVİYEDE ZORLAMAK İSTİYORUZ”

Konuşmasını, “2024 yılında ilk hedefimiz, vatandaşımızın istediği hekime kolay ulaşabilmeyi sağlamaktır. İkinci hedefimiz ise Muş’ta tüm hizmetleri sağlayabilmektir” vurgusunu yaparak sürdüren, “Çünkü bir hastayı il dışına sevk ettiğiniz zaman, o ailenin tamamı il dışına gidiyor. En az 250 kilometre uzaklığa gidiyor. Bir kişiyi değil yani tüm aileyi sevk etmiş oluyorsunuz. Böylelikle halkımız çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Halkımızın il dışında değil de Muş’ta tedavi olması, benim en büyük isteğimdir. Muş Devlet Hastanesi’nde bütün imkanlarımızı en üst seviyede zorlamak istiyoruz. Yapabileceğimize de inanıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın desteği bizimle” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!