Muşlu Öğrenci, LGS’de tam puan aldı

Güncelleme Tarihi:

Muşlu Öğrenci, LGS’de tam puan aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2023 17:13

Muşlu Öğrenci, LGS’de tam puan aldı

Haberin Devamı

Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA) – MİLLİ Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran'da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alan Zehra Şimşek, Türkiye birincileri arasında yer almanın gururunu yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 Haziran'da gerçekleştirilen 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçları açıklandı. Muş’un Yeni Mahallesinde ikamet eden Türkan- Halis Şimşek çiftinin 5 çocuğundan dördüncüsü olan Zehra Şimşek (14), tüm soruları doğru cevaplayarak aldığı 500 tam puan ile Türkiye birincileri arasında yer aldı. 562 öğrenci arasına girmeyi başaran Zehra Şimşek ve ailesi ile okul yönetimini, İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç makamında ağırladı. Şimşek'i başarısından dolayı tebrik eden Müdür Kıvanç, öğrenciye altın kart hediye ederek, başarılarının temennisi dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

4 Haziran'da yapılan LGS'de 90 soruyu doğru cevaplayarak 500 tam puan almanın gururunu yaşayan Zehra Şimşek, “4 Haziran günü yapılan LGS sınavında 90 soruyu cevaplayarak, 500 tam puan aldım. Bu süreçte bana destek veren öğretmenlerime, aileme çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okulda öğrenciler için açılan ücretsiz kurslardan faydalandığını anlatan Şimşek, “Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından biz öğrenciler için sağlanan kaynaklardan yararlandım. Ayrıca okulda Destekleme ve Yetiştirme Kurslar (DYK) vardı, onlara da katılım sağladım. Öğretmenlerimiz bunun haricinde kendileri kurslar düzenledi. O kurslardan da yararlandım" dedi

İlerideki hedefini dile getiren Şimşek, “Hedefim, mühendis olmak. Yapay zeka ile ilgilenen bir mühendis olmak istiyorum. Tercihim ya Kabataş Erkek Lisesi ya da Ankara Fen Lisesi’ni düşünüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!