Muş 1'inci Kitap Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Muş 1inci Kitap Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 15:55

Muş 1'inci Kitap Günleri başladı

Haberin Devamı

Muhammed Sami MARAL / MUŞ, (DHA) – MUŞ Belediye Başkanı Feyat Asya’nın girişimleriyle düzenlenen 'Muş 1'inci Kitap Günleri' başladı. 9 gün sürecek kitap günlerinde şair ve yazarlar okurlarıyla buluşacak. 

Muş'ta ilk kez düzenlenen 'Muş 1'inci Kitap Günleri' Kent Meydanı'nda başladı. 3 Aralık gününe kadar devam edecek kitap günlerinin açılışına Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Asya, "İlk emri ‘oku’ olan bir inancın mensupları olarak kitapla en fazla bizlerin haşir neşir olması, bilgiye en çok bizlerin talip olması gerekiyor. Üstelik günümüzde bilgi en büyük güçtür. Bilgiyi elinde tutan toplumlar kitaplarla arasına mesafe koymuş toplumları yönetir, şekillendirir. Şekillenen biz olmamalıyız. Kaldı ki yüzyıllardır tarihi akışına irfanla yön vermiş bir toplum olarak, kitapların bizim hayatımızda ne kadar önemli yer tuttuğunu ifade etmemize bile gerek yok. Tarihe, toplumlara, en önemlisi kendi hayatımıza yön verebilmek için okumalıyız” dedi. 

Haberin Devamı

Yerel yönetimler dendiğinde yıllarca şehirlerin alt ve üst yapı sorumlulukları anlaşıldığını ifade eden Asya, "Ancak işin içine girdikçe şehrimizin her alandaki ihtiyaçlarını karşılamamız gerektiğini, vatandaşlarımızın beklentilerine cevap vermemiz gerektiğini gördük. Alt yapıyı biliyorsunuz. Üst yapı ise şehrin estetiğini, park, bahçelerini ve kültürel yapısını oluşturuyor. Şehrimizin daha güzel olması için hepsine ayrı önem atfediyoruz. Ama en anlamlısı insanların zihinlerinin irfanla inşa edilmesi, estetik düşünme kabiliyetinin kazanılmasıdır. Kibar düşünme budur. İnşa ettiğimiz ve şehrimize kazandırdığımız eserleri okuyan, düşünen, yorumlayabilen zihinler takdir edebilir ve onlar koruyabilir. Yapmak çok önemlidir ama yapılanı korumak en az onun kadar önemlidir. Yapılana sahip çıkan, şehirlerinin değerlerini koruyan bir nesli ancak kitapların izinde inşa edebiliriz. Kitap fuarı da bu konuda şehrimiz adına güzel adımlardan biri oldu. Böylelikle Muş’ta kitap fuarı düzenleme hayalimizi gerçekleştirmiş oluyoruz, inşallah irfanlı nesiller hayalimiz de yakın dönemde gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Vali Avni Çakır'ın konuşmasının ardından Muş 1'inci Kitap Günleri başladı. Törene katılan protokol ve vatandaşlar, stantları gezerek kitapları inceledi. Başkan Asya, Vali Çakır ve protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlara çorti, kırçıklı kelem dolması ve turşu ikram etti.(DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!