Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın kültürel mirası tek koleksiyonda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın kültürel mirası tek koleksiyonda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 17:30

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın kültürel mirası tek koleksiyonda buluştu

Haberin Devamı

KÜTAHYA,(DHA)– KÜTAHYA Olgunlaşma Enstitüsü, Afyonkarahisar’ın keçesi ve Uşak’ın derisini kullanarak 30 kıyafet hazırladı. Düzenlenen defilede kadın modeller, kıyafetleri Kütahya zeybeği oynayarak tanıttı.

Kütahya İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile Olgunlaşma Enstitüsü Afyonkarahisar keçesi, Uşak derisi ve Kütahya’nın zeybeğini bir araya getirdiği ‘Zeybek Güzellemeleri Koleksiyonu’ hazırladı. Olgunlaşma Enstitüsü’nce hazırlanan 30 farklı kıyafet düzenlenen defilede görücüye çıktı. Defileye Kütahya Valisi Musa Işın, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kellepoş, Kazaziye, Pazubend, Köstek ve Desen güzelleri olmak üzere 5 farklı gruptaki şık kıyafetler defilede, kadın modeller tarafından zeybek oynayarak sergilendi.

Haberin Devamı

Kütahya Valisi Musa Işın, usta öğreticileri ortaya koydukları eserlerin çok beğenildiğini ifade ederek, “Bizim çok müstesna bir kültürümüz var. Gerek Olgunlaşma Enstitüsü gerekse halk eğitim merkezlerimiz bu kültürü ayakta tutmak için bir çaba gösteriyor. Hakikaten hem kültürümüzü hem de tarihimizi yansıtan giysilerle karşılaştık. Çok güzel bir defile oldu. Herkesin eline sağlık” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ise “Muhteşem bir koleksiyon izledik. Tasarımından üretimine, sergilenmesine kadar burada emek veren hocalarımıza, usta öğreticilerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’da Olgunlaşma Enstitümüz şuan kuruluş aşamasında. Afyonkarahisar’ın ilk kadın valisi olarak enstitüyü canla, başla bitirmeye çalışıyorum. Olgunlaşma Enstitüsü’nün neler yaptığını, başardığı görmek istedim. Görünce de çok gururlandım. Zeybek kültürünün hala yaşatılmaya devam ettiği komşu şehriniz olan Afyonkarahisar’da da bu serginin izlenmesini çok isteriz” şeklinde konuştu. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!