Vali Buhara: Kırşehir'de son 3 yılda madde bağlantılı ölüm meydana gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Vali Buhara: Kırşehirde son 3 yılda madde bağlantılı ölüm meydana gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 17:58

Vali Buhara: Kırşehir'de son 3 yılda madde bağlantılı ölüm meydana gelmedi

Haberin Devamı

Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR Valisi Hüdayar Mete Buhara, 2024 yılının ilk 2 ayında meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili bilgilendirmeler bulunarak, "Narkotik suçlar ile mücadelede, Türkiye uyuşturucu raporuna göre, ilimiz ülke genelinde uyuşturucu riski en düşük iller arasında yer almaktadır. İlimizde son 3 yılda madde bağlantılı ölüm olayı meydana gelmemiştir" dedi.

Kırşehir Valiliği'nde gerçekleştirilen 2024 Yılı Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’na, Vali Hüdayar Mete Buhara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sadık Gülecen ve İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal katıldı. Burada konuşan Vali Buhara, "2024 yılında ilimiz genelinde, ulusal güvenliği tehdit eden terör örgütlerine yönelik 10 başarılı operasyon gerçekleştirilmiş, 17 şahıs yakalanmıştır. Türkiye genelinde FETÖ terör örgütünün güncel ve finansal yapılanmasına yönelik olarak 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs ve 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir. Narkotik suçlar ile mücadelede Türkiye uyuşturucu raporuna göre, ilimiz ülke genelinde uyuşturucu riski en düşük iller arasında yer almaktadır. İlimizde son 3 yılda madde bağlantılı ölüm olayı meydana gelmemiştir. 2024 yılının ilk 2 aylık döneminde uyuşturucu suçlarından aranan 53 şahıs yakalanmış adli makamlara sevk edilmiştir. Kaçakçılık ve organize suçlar ile mücadelede ilimiz genelinde 5 bin 607 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna Muhalefet Suçu' kapsamında, 2024 yılında yapılan toplam yakalamalar ile yaklaşık 10 milyon 60 bin TL vergi kaybının önüne geçilmiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı

'177 BİN 688 SEÇMEN OY KULLANACAK'

Seçim tedbirleri hakkında konuşan Vali Buhara, "Mahalli idareler seçiminde il merkezi, 6 ilçe, 3 belde ve 252 köyümüzde 733 sandıkta toplam 177 bin 668 seçmen oy kullanacaktır. Seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması amacıyla güvenlik tedbirleri en üst seviyede planlanarak gerekli çalışma ve faaliyetler sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!