Kırıkkale'de Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede Cumhuriyetin 100üncü yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 12:52

Kırıkkale'de Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlandı

Haberin Devamı

Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü düzenlenen gösteriler ve geçit töreni ile kutlandı.
Kırıkkale Fevzi Çakmak Caddesi'nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine, Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Makas, "Bugün, Cumhuriyet'in ruhuna uygun bir şekilde devletin sahibinin millet olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan her alanda bu mücadeleyi sürdürme sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyor, millet olarak Türk'ün çağına Türkiye yüzyılına emin adımlarla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.
Daha sonra öğrencilerin hazırladığı şiir dinletisi ve tiyatro gösterileri sergilendi. Ardından da İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri gösteriler düzenledi. Jandarma arama kurtarma köpeği ‘Tutar’ın gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Son olarak askerler, öğrenciler, sporcular ve yüzlerce vatandaşın katılımı ile geçit töreni düzenlendi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!