Kırıkkale'de 'Çelik Kanatlar'dan 100'üncü yıl kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede Çelik Kanatlardan 100üncü yıl kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2023 16:35

Kırıkkale'de 'Çelik Kanatlar'dan 100'üncü yıl kutlaması

Haberin Devamı

Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı'nca helikopterlerle gösteri uçuşu yapıldı. 
Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı Çelik Kanatlar ile Mehteran Takımı ve Atlı Birliği, Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıl dönümü kapsamında gösteri uçuşu sundu. Gösteriye Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter birliği, atlı birlik ve jandarma komando birliği, Kırıkkale Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Meydanda, mehter birliği konser verdi. Daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar helikopter gösterisi gerçekleştirildi.
Vali Mehmet Makas, "Bugün Kırıkkale'mizde bir gurur günü yaşıyoruz. Malumlarınız 100'üncü yıl kutlamaları sadece 29 Ekim akşamıyla bitmedi. Çünkü Türk'ün çağı Türkiye Yüzyılı böyle kısa kutlamalarla girilecek bir dönem değil. Çünkü hepimizin beklediği özlediği bir yüzyıl. Çelik kanatlar, farklı gösterileriyle inşallah bir gurur günü yaşattılar. Yine Jandarma Mehteran Takımımızla beraber de bu gururu hep beraber yaşadık. Devletimiz ilelebet payidar kalacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın ve dünyaya ecdadımızın, dedemizin yaptığı üzere adaleti, hoşgörüyü, eşit dağılımı da getirecek olan yine bizim yüce milletimizdir, aziz milletimizdir. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bugün dünyadaki tüm ve mazlum ve masum coğrafyaya nasıl el uzattığımızı bütün dünya şahit, hep beraber gözlemliyoruz ve gururlanıyoruz" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!