Safranbolu'yla özdeşleşen safran bitkisi 1 hafta geç çiçek açtı

Güncelleme Tarihi:

Safranboluyla özdeşleşen safran bitkisi 1 hafta geç çiçek açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 17:06

Safranbolu'yla özdeşleşen safran bitkisi 1 hafta geç çiçek açtı

Haberin Devamı

Murat ÖZELCİ/KARABÜK,(DHA) - KARABÜK'ün UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 250 bin TL'yi bulan safran bitkisi, iklim değişikliği sebebiyle yaklaşık 1 haftalık gecikmenin ardından çiçek açmaya başladı. 
Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen öksürük, astım, bronşit, bağışıklık ve hormon bozukluğu gibi hastalıklara iyi geldiği söylenen safran bitkisi, 1 haftalık gecikmenin ardından çiçek açtı. Mucize bitki olarak bilinen, kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvının rengini sarıya çevirebilen bitki, ilçe turizmine de katkıda bulunuyor. Safran üreticisi İsmail Yılmaz, safranın hava sıcaklıkları sebebiyle çiçek açma süresinin 1 hafta uzadığını belirtti. Yılmaz, ”Dün yağan yağmurla birlikte safranlar çiçek açmaya başladı. Artık binlerce çiçeği tarlalarda görebileceğiz. Safrana talep çok var. Piyasanın durumuna göre yeni ürünün gram fiyatı 250 TL olacak. Bu sezon 8-10 gün daha az hasat yapacağız” şeklinde konuştu.
Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder de, safranların iklim değişikliği sebebiyle geç açtığını ancak kasım ayının 15’ine kadar dolu dolu bir safran dönemi geçireceklerini ifade etti. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!