Karabük’te 120 personelle deprem tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Karabük’te 120 personelle deprem tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 14:38

Karabük’te 120 personelle deprem tatbikatı

Haberin Devamı

Murat ÖZELCİ/KARABÜK(DHA) – KARABÜK'te arama kurtarma ekipleri tarafından düzenlenen deprem tatbikatına katılan 120 kişilik ekip, senaryo gereği enkaz altında kalan kişileri kurtararak çıkan yangına müdahale etti. Tatbikat kapsamında özel kıyafetli ekipler ise kimyasal sızıntının olduğu binadan yaralı bir kişiyi kurtardı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda Adatepe Mahallesi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bir futbol sahasında yapılan tatbikatlara, polis, itfaiye, Karabük Belediyesi, UMKE, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, Türk Kızılayı, Nilüfer Arama Kurtarma, doğal gaz ve elektrik dağıtım şirketlerinde görevli yaklaşık 120 personel katıldı. Tatbikatta arama kurtarma operasyonlarında görev alacak ekipler, senaryo gereği deprem sonrası yıkılan binanın enkazında kalan yaralıları kurtardılar. Enkazdan çıkarılan 2 kişi, ekipler tarafından sağlık ekiplerine teslim edilirken, deprem sonrası çıkan yangına da müdahale edildi. Tatbikat kapsamında, çatıda mahsur kalan bir kişi de itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı. Tatbikatta kimyasal gaz sızıntısı olan binaya özel kıyafetleriyle giren arama kurtarma ekibi yaralıları binadan tahliye etti.
Kuzey Anadolu Fay hattının Karabük sınırlarından geçtiğini hatırlatan AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay, “Her zaman deprem oluyor ve olmaya devam edecek. Bizler her zaman depremlere karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Hızlı ve etkin müdahale için tatbikatlar yapmamız lazım. Afetlerin verdiği zararı en az hasarla atlatmak için hazırlıklarımız devam edecek” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!