Tınaztepe Hastanesi'nde MR uyumlu anestezi hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Tınaztepe Hastanesinde MR uyumlu anestezi hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 02:31

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi bünyesinde Türkiye’de sayılı merkezlerde uygulanan MR uyumlu anestezi sistemi kullanılmaya başlandı. Yeni sistem, özellikle kapalı alan fobisi olan, sabit travma hastaları, bebeklerde ve çocuklarda büyük kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

 

Tınaztepe Buca Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Tülay Dikencik, yeni MR sistemlerinin yoğun bakım ünitesinde yatan hastalar, yeni doğan bebekler, nörolojik, alzheimer ve demansiyal problemli hastalar ile kapalı alan korkusu olanların MR görüntülenmesini güvenli ve konforlu bir hale getirdiğini söyledi.

Ameliyathane dışı anestezinin bir çok alanda kullanıldığını söyleyen Dr. Tülay Dikencik, “Anestezi uyumlu görüntüleme yöntemleri, laboratuvar yöntemleri, kapalı alan fobisi olan hastalara, panik atağı olan hastalara bebeklere ve çocuklara uygulanmaktadır. Türkiye’de sayılı merkezlerde uygulanan bu sistem hastanemizde de başarı ile uygulanmaktadır. Bazı durumlarda entübe yoğun bakımda takip edilen hastaların kontrolündeki MR çekimleri de MR uyumlu monitör ve ventilatör sayesinde güvenle yapılmaktadır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!