Erzurum’da 357 şehit ailesine vefa projesi

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’da 357 şehit ailesine vefa projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 09:08

Erzurum’da 357 şehit ailesine vefa projesi

Haberin Devamı

Salih TEKİN / ERZURUM,(DHA)-ERZURUM Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi' kapsamında Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki atölyede 25 özel gereksinimli birey ve 50 korunmaya muhtaç çocuğun, 357 şehit anısına hazırladığı çini plaketler, ailelerine verildi.

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün 'Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi' kapsamında Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki atölyede 25 özel gereksinimli birey ve 50 korunmaya muhtaç çocuk, 357 şehit için çini plaketler hazırladı. Usta öğretici nezaretinde engelli çocuklar, Erzurum’da toprağa verilen 357 şehidin ismini çini süsleme sanatıyla tabaklara işledi. Yaklaşık 2,5 ay süren çalışma sonucu tamamlanan çini plaketlerin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ile kurumda kalan çocuklar tarafından şehit ailelerine teslimine başlandı.

ACISI HALA İÇİMİZDE

Haberin Devamı

Aykut ve çocuklar, ilk olarak Nisan 2018'de Mardin'de çevre güvenliği kapsamında görevli bulunduğu binanın çatısından düşerek şehit olan özel harekat Kubilay Karaman'ın ailesini ziyaret etti. Vedat-Ayten Karaman çiftinin elini öperek çini plaketini veren Aykut ve çocuklar, her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Şehit babası Vedat Karaman, "Bu ziyaret bizi çok duygulandırdı. Oğlumun acısı hep içimizde ama Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bizi hiç yalnız bırakmıyor" dedi.

GÜNGÖR AİLESİNE DUYGULANDIRAN ZİYARET

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ve çocuklar, ikinci ziyaretlerini 10 Kasım 2021’de uyuşturucu satıcılarının açtığı ateş sonucu yaralanarak hastanede şehit olan polis memuru Abdulkadir Güngör’ün ailesine yaptı. Kendilerini kapıda karşılayan şehit babası Muktedir Güngör’e plaketini veren çocuklar, şehide rahmet diledi. Baba Muktedir Güngör, her zaman yanlarında olan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ziyaretleri için teşekkür etti.

ŞEHİTLERİMİZE SAYGI VE SEVGİMİZİN İFADESİ

‘Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi’nin Erzurum'da yaşamış ve bu vatan için canlarını feda etmiş 357 şehidin anısına saygı ve minnettarlık duygularını ifade etmek amacıyla başlatıldığını belirten Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, “Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizdeki Çini ve Seramik atölyelerinde, 25 özel gereksinimli birey ve 50 korunmaya muhtaç çocuğumuzun katılımıyla, Türk Çini sanatının ürünü olan, şehitlerimizin isminin yer aldığı el yapımı çini plaketler hazırlandı. Şehit ailelerimize sunacağımız bu manevi hediye, aziz şehitlerimizin anısına olan vefamızın ve minnettarlığımızın birer simgesi olarak önem taşımaktadır. Bu projenin, şehit ailelerimize olan saygı ve sevgimizi ifade etmede küçük ama anlamlı bir adım olduğuna inanıyoruz. Projemizin toplumumuzda şehitlerimizin anısına olan saygıyı pekiştireceğine ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayacağına inancımız tamdır. Şehitlerimizin mukaddes emaneti olan kıymetli ailelerine ‘Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesiyle’ Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak her daim yanlarında olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aykut ve beraberindekiler Şehit Er Sedat Sorgun ile Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun ailesine de çini plaketlerini teslim etti. Engelli birey ve çocuklar, plaketleri şehit ailelerine gerçekleştirecekleri ziyaretlerle vermeye devam edecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!