Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını söyleyen Vali Çiftçi, vatandaşları uyardı

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını söyleyen Vali Çiftçi, vatandaşları uyardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2024 12:52

Dolandırıcılığın yüzde 137 arttığını söyleyen Vali Çiftçi, vatandaşları uyardı

Haberin Devamı

Salih TEKİN / ERZURUM,(DHA)-ERZURUM Valisi Mustafa Çiftçi, nitelikli dolandırıcılık olaylarının geçen yıla göre yüzde 137 oranında arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Vali Çiftçi, "Hiç bir zaman ne asker ne polis ne savcı vatandaşı arayıp da para istemez. Her hangi hesap numarasına para havale edilmesin, bankaya gidilmesini istemez" dedi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen asayiş toplantısı öncesi açıklamada bulundu. Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, şube müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Mustafa Çiftçi, ramazan ayı boyunca zekat, fitre, sadakalarla ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olunmasını istedi. Valilik ve 20 ilçe kaymakamlığıyla ayni ve nakdi yardımları artıracaklarını bildiren Çiftçi, dilencilere izin verilmeyeceğini söyledi. Çiftçi, ihtiyacı olanların valilik, kaymakamlık, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarına müracaat etmeleri halinde yardımcı olunacağını ifade etti. Çiftçi, ramazan boyunca, toplu gıda üretim yerlerinde, pazar, market, kasap ve fırınlardan denetimlerin artırılacağını kaydetti.

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda 2023 ve 2024 yılları ocak, şubat aylarının kıyaslandığını ve işlenen asayiş olaylarının gözden geçirildiğini belirten Çiftçi, dolandırıcılık olaylarına dikkati çekti. Dolandırıcılık olaylarında geçen seneye göre yüzde 137 oranında artış gözlemlediklerini bildiren Çiftçi, şunları söyledi:

"İnternet üzerinden, telefon üzerinden arayıp ta para isteyen ibana para gönderilmesini talep eden bazı dolandırıcılar var. Bu hadiselerin artışını gözlemliyoruz. Maalesef vatandaşlarımız bunlara kanıyor. Vatandaşlarımızı bu noktada uyarmak istiyorum. Hiç bir zaman ne asker, ne polis, ne savcı vatandaşımızı arayıp da para istemez. Her hangi hesap numarasına para havale edilmesini, bankaya gidilmesini istemez. Bu sadece ilimizde değil tüm Türkiye'de bir artış trendinde. Bu tür vakalara karşı vatandaşımızın uyanık olmasını, bu tür kişilere itibar edip para kaptırmamaları konusunda uyarmak istiyorum. Kaçakçılık ve organize suçlarla, narkotik suçlarla, düzensiz göçle, terör suçlarıyla mücadele konusunda da hem emniyetimiz hem jandarmamız elinden geldiği gayretle, ilimizin daha huzurlu ve güvenli olması noktasında çalışmalarına devam ediyorlar. Bizim gayemiz daha huzurlu, yaşanabilir, daha güvenli bir Erzurum. Bu noktada hem Emniyet Müdürlüğümüz hem de İl Jandarma Komutanlığımız gelen bütün ihbar ve şikayetleri değerlendiriyorlar."

Haberin Devamı

Vali Çiftçi'nin açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!