İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

Güncelleme Tarihi:

İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 09:50

İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı etkinliği

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 'İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı' etkinliği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen program MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Burdur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı halk oyunları ve müzik bölümleriyle Halk Bilim ve Sanat Topluluğu iş birliğinde gerçekleştirilen 'İstiklalden İstikbale Kurtuluşun Dansı' etkinliğine akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Kurtuluş Savaşı'nda tüm Anadolu coğrafyasının gösterdiği mücadelenin, her yöreye ait halk oyunları gösterileriyle sahnelendiği etkinliğin sonunda Mustafa Kemal Atatürk'ü İzmir'de karşılayan topluluk atabarı ile selam durdu. Finalde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe duruşu silüet olarak sahnelendi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!