Burdur'da 18 Mart töreni

Güncelleme Tarihi:

Burdurda 18 Mart töreni
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 14:49

Burdur'da 18 Mart töreni

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin Yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Şehitlikte düzenlenen törende Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar tarafından anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılması ve Gazi Uzman Çavuş Himmet Can tarafından şiir okunan törende, Vali Türker Öksüz Şehitlik Özel Defterini imzaladı. Vali Öksüz, "Vatanımız için toprağa düşerek makamların en güzeline mazhar olmuş aziz şehitlerimiz; bizlere emanet ettiğiniz mukaddes vatan toprağını korumak için, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde devletimizi ilelebet yaşatmak için, ezanlarımızı minarelerden özgürce dinlemek için, Türk milletini daima muzaffer kılmak için canla başla mücadele etmenin vazgeçilmez sorumluluğumuz olduğunun şuurundayız. Sizlerin ve şanlı gazilerimizin bu değerleri yaşatmak uğrunda gösterdiği cesaret, kahramanlık ve şehadet ruhu daima rehberimiz olacaktır. Hangi şartlar altında olursa olsun, her daim emanetinizi muhafaza ve müdafaa etmenin şan ve şeref borcumuz olduğunun bilinci içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı. Kur'an-ı Kerim okuması ve dua edilmesi ile şehitlikteki tören sona erdi.

Haberin Devamı

Anma töreni daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda devam etti. Buradaki törende Çanakkale Şehitliği'nden getirilen toprak Vali Türker Öksüz'e takdim edildi. 18 Mart dolayısıyla kentte düzenlenen spor ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Burdur İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Spor Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ile program sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!