Doğu Karadeniz’de kar ve tipi etkisi

Güncelleme Tarihi:

Doğu Karadeniz’de kar ve tipi etkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 11:27

Doğu Karadeniz’de kar ve tipi etkisi

Haberin Devamı

Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT,(DHA)- DOĞU Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı geçit ve yollar ulaşıma kapanırken, Bayburt kent merkezinde ise kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Soğuk havaya aldırmayan vatandaşlar ise karın keyfini çıkardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarının ardından, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yoğun kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. İl Özel İdaresi, Karayolları ve trafik denetleme ekipleri ulaşımın sorunsuz devam edebilmesi için çalışma başlattı. Ekiplerce sürücülerin araçlarında çekme halatı, zincir ve takoz bulundurmaları istendi.

KOP GEÇİDİ KAPANDI

Bölgede etkili olan yoğun tipi ve kar yağışının ardından Bayburt- Erzurum karayolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde ulaşım durdu. Bölgede dün itibariyle başlayan kar yağışı, etkisini gün boyu devam ettirdi. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü güzergahta sürücüler ilerlemekte güçlük çekti, bazı araçlar yolda kaldı. Bayburt Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, tipi nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. Ekipler, geçidi kullanan diğer araçların sürücülerini ise dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

‘KARIN KEYFİNİ ÇIKARIYORUZ’

Doğu Karadeniz’in iç kesiminde yer alan, Bayburt kent merkezinde ise kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Bayburt Belediyesi ekipleri, kar küreme araçlarıyla tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Öte yandan kar yağışı neticesinde beyaz örtüyle kaplanan kent merkezinde vatandaşlar soğuk havaya aldırmadan karın keyfini çıkardı, bol bol fotoğraf çektirdi. Kar manzarasında fotoğraf çekilen, Murat Zozuk “Bayburt’umuzda yine kar yağışı başladı. Hava ne kadar soğuk olsa da kar sevdiğimiz için dışarı çıktık. Birkaç fotoğraf çekildik. Karın keyfini çıkarıyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!