Yavaş’tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Yavaş’tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2024 15:11

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş başkentteki büyükelçiler ve misyon şefleri için resepsiyon düzenledi.

Haberin Devamı

Mogan Park Konuk Evi’nde gerçekleştirilen 23 Nisan resepsiyonuna, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, basın mensupları, ABB bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmasında büyükelçilere iş birliği çağrısında da bulunan Yavaş özetle şunları söyledi:

PROJELERİMİZ HALK TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ

Yavaş’tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

“Ülkemizde demokratik olgunluk içinde gerçekleştirilen son yerel seçimlerde yüzde 60.4 gibi rekor bir oy oranı ile tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildim. Bu başarıda hiç şüphesiz geçtiğimiz beş yılda ortaya koyduğumuz adil, tarafsız, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı, insan ve çevre odaklı yönetim anlayışımız önemli rol oynadı. Betona ve ranta değil vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını merkeze alan projelerimiz Ankara halkı tarafından kabul gördü. Bundan dolayı önümüzdeki dönem de aynı anlayışla halkımıza hizmete devam edeceğiz. Bu bağlamda ulaşım, akıllı şehir, yeşil dönüşüm, kırsal kalkınma, kent turizmi ve termal turizm gibi alanlarda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmek ve Ankara halkının refah ve mutluluğunu artırmaya yönelik çalışmalara artan bir azimle devam edeceğiz.

Haberin Devamı

İŞ BİRLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

Tüm bu çalışmaları yaparken dünyadaki gelişmeleri de dikkate alarak sizlerle yakın iş birliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Sizlerin de bir Ankara sakini olarak ülkelerinizdeki tecrübeleri bizimle paylaşmanızdan ve iş birliklerimizi artırmaktan büyük mutluluk duyacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Kapımızın her zaman sizlere açık olduğunun, ülkelerinizdeki yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla teknik, sosyal, kültürel ve ticari alanlarda iş birliklerimizi geliştirmekten mutluluk duyacağımızın altını çiziyorum. 21. yüzyılda çocukları, sivilleri öldürmek, susuz ve elektriksiz yaşamaya zorlamak sadece savaş değil, insanlık suçudur. Çocuk ve sivillere yapılan bu saldırılarda Filistin halkının yanında olduğumu belirtiyorum. İsrail hükümetini sağduyulu hareket etmeye davet ediyorum. Gazze’de, Filistin ve İsrail’in her yerinde en kısa sürede savaşın sona ermesini ve daha fazla çocuk ve sivilin hayatını kaybetmemesini umuyorum.

Haberin Devamı

ANKARA BARIŞIN SİMGESİ OLMAYA DEVAM EDECEK

Uluslararası çatışmaların yarattığı insani dram, sadece savaş bölgelerinde yaşayan insanları değil, tüm dünyayı etkilemektedir. Bu zor zamanlarda, biz belediye başkanları olarak, etkilenen bölgelere ve insanlara yardım sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca, Ankara’da yaşayan herkesin seslerinin duyulduğu ve endişelerinin dikkate alındığı bir istişare ortamı oluşturmak için buradayız. Savaşların gölgesinde barışın değerini bir kez daha anlamamız ve içselleştirmemiz gerekmektedir. Barışı korumak ve barışın yeniden tesisini sağlamak, sadece ulusal bir görev değil, aynı zamanda uluslararası bir sorumluluktur. Uluslararası toplumun bir parçası olarak, Türkiye’nin barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabaları, dünya genelindeki barış çabalarını destekleyici bir role sahip olduğunu düşünüyorum. Bizler, belediye başkanları olarak, bölgesel çatışmalara, insani açıdan, barışçıl açıdan bakmaya devam edeceğiz. Ankara, barışın ve karşılıklı anlayışın simgesi olmaya devam edecektir. Uluslararası toplum olarak barışın sağlanması için yapıcı katkılarda bulunmak, hepimizin sorumluluğundadır.”

Haberin Devamı

Yavaş’tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

Yavaş’tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

Yavaş’tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

TOPTANCI HALİ ESNAFINA ZİYARET

Öte yandan ABB Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Toptancı Hali’ni ziyaret etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Yavaş, seçimlerde kendisine verdikleri destek için esnafa teşekkür etti. Hal Başkanı Ceyhan Gündüz de esnafa verdiği destek ile halin fiziki şartlarını iyileştirdiği için Yavaş’a teşekkür etti. Meyve-sebze peronlarını gezen Yavaş, esnafı dinleyip sorun ve taleplerini de tek tek not aldı.

BAKMADAN GEÇME!