Turan Güneş’e pansuman değil kalıcı çözüm lazım

Güncelleme Tarihi:

Turan Güneş’e pansuman değil kalıcı çözüm lazım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 16:27

Başkentte geçen aralık ayında ölümlü kazaların yaşandığı Turan Güneş Bulvarı, bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin gündemine geldi.

Haberin Devamı

Önceki gün gerçekleştirilen ‘ABB Meclisi Aralık Ayı Üçüncü Oturumu’nda gündemde yer alan ‘Çankaya Turan Güneş Bulvarı’ndaki sorunlara ilişkin Ulaşım Komisyonu Raporu’ da görüşüldü. AK Parti Çankaya Meclis Üyesi Murat Akça’nın önergesi üzerine hazırlanan raporda, “Çankaya İlçesi Turan Güneş Bulvarı sınırlarında bulunan 12140 numaralı EGO otobüs durağının trafik kazalarına sebebiyet vermesinden dolayı uygun görülen bir yere taşınması ve Doğukent Caddesi’nden Turan Güneş Bulvarı’na bağlanan kısım ile Turan Güneş Bulvarı’ndan U çekilen yer kesiştiğinden dolayı sık sık kazaların meydana geldiği tespit edildiğinden, belirtilen bölgede kazaları önleyici tedbir alınması komisyonumuzca uygun görülmüştür” denildi. Rapor tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili söz alan AK Parti’li Murat Akça şunları söyledi:

Haberin Devamı

Turan Güneş’e pansuman değil kalıcı çözüm lazım

KAPATILDI, 10 METRE GERİDE AÇILDI

“Her gün bu güzergâhı kullanıyorum. Burada trafik kazasına şahit olmadığım tek bir gün yok. Abartmıyorum günde 3-4 kez trafik kazalarına şahit olduğum zamanlar oldu. Bu otobüs durağının kaldırılmasını istedik çünkü 200-300 metre aşağısında bir tane kapalı ve oturaklı bir otobüs durağı var. U dönüşü ile ilgili ise önerge sonrası duyarlılık gösterildi, U dönüşü 10 gün sonra kapatıldı. Bir hafta önce kapatılan yerin 10 metre gerisinde tekrar bir U dönüşü açıldı. Burası Çankaya’nın önemli bir aksı. Ankara’nın merkezindeki Çankaya’nın en önemli aksında bu yaşanıyor ise vay Altındağ’ın, Sincan’ın, Mamak’ın, Keçiören’in haline. Turan Güneş’te TRT önü ve Park Oran önüne iki tane köprülü kavşak yapıldı. Bunlar yapılırken biz uyardık, ‘Bu Sinpaş köprülü kavşağı yapılmadan burası bir verim kazanamaz’ dedik. Bugün de dediğimiz oldu trafik geliyor, orada sıkışıp kalıyor. Refüjde arazileri bölen tel çitlerle bölünmeyi Turan Güneş’e reva gördüler. Bakıyoruz o tel çitler parçalanmış, insanlar oradan atlıyor. ‘Ölümlü kazalar oluyor’ dedik bizim dediğimize gelindi, şimdi üst geçit yapılıyor. Turan Güneş’te pansuman tedavi metotlarıyla köklü çözümler üretemeyiz. Turan Güneş’e pansuman değil kalıcı çözüm lazım.” CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise otobüs durağıyla ilgili yetkililerle görüşeceğini ve çözüm sağlanması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Turan Güneş’e pansuman değil kalıcı çözüm lazım

BAKMADAN GEÇME!