Sporda son 30 yılın en iyileri

Güncelleme Tarihi:

Sporda son 30 yılın en iyileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 16:07

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, kuruluşunun 30’uncu yıl dönümünde, üniversite öğrencileri ve mezunlardan oluşan yaklaşık 5 bin kişinin oylarıyla 'Sporda Son 30 Yılın En İyileri’ni seçti. Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde sporun öneminin vurgulandığı ödül törenine, Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Semiyha Tuncel ev sahipliği yaptı. Ankara Üniversitesi ile MKE Ankaragücü arasında oynanan dostluk futbol maçıyla başlayan törende, Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde oluşturulan Cumhuriyet ve Spor Yolu’nun açılışı da yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, kuruluşunun 30’uncu yıl dönümünü, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ile birlikte kutladı. Üniversite öğrencileri ve mezunlardan oluşan yaklaşık 5 bin kişinin oylarıyla belirlenen ‘Sporda Son 30 Yılın En İyileri’, önceki gün düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Ödül töreninde konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, üniversite olarak spora verdikleri önemi özetle şöyle anlattı:

SAĞLIKLI GENÇLER, SAĞLIKLI BİR GELECEK

“Fiziksel aktivite düzeyi yüksek bir toplum olmak ve sportif başarının altyapısını oluşturmak, spor kültürünün en önemli iki amacıdır. Bu bağlamda sağlıklı gençler demek sağlıklı toplum ve sağlıklı bir gelecek demektir. Bu nedenle, her alanda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdan başlayarak oluşturulan spor kültürü, fiziksel aktivite düzeyleri yüksek toplum olmamızla birlikte ülkemizin uluslararası sportif başarılarının da temelini oluşturacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıllık tarihinde spor alanında büyük başarılara imza atmış; futbol, basketbol, voleybol, güreş, halter ve daha pek çok spor dalında efsane başarılar elde etmiştir. 100 yıllık tarihimizin yüz akı nice başarının temsilcisi olan sporcularımızı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim’ sözünü hatırlatarak kutluyorum. Cumhuriyet’imizin 100 yıllık sürecindeki başarılarla, yeni yüzyılımızda da yeni başarılar elde etmeye ve geleceğimizi sporun da gücünden yararlanarak inşa etmeyi sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Sporda son 30 yılın en iyileri

Necdet Ünüvar-Murat Ilıkan-Burak Öcal-Erol Rüstemoğlu-Semiyha Tuncel 

Sporda son 30 yılın en iyileri

Necdet Ünüvar-Mehmet Akif Üstündağ-Semiyha Tuncel

Sporda son 30 yılın en iyileri

Haberin Devamı

Spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka, meslek hayatı boyunca çok sayıda ödül aldığını belirterek, “Hiçbir ödül ruhumu bu kadar okşamadı. Bana meslek hayatımın en büyük şeref madalyasını verdiniz” dedi.

Sporda son 30 yılın en iyileri

Fatih Tekeci-Şansal Büyüka

 

DAİMA BAYRAĞIMIZ İNMESİN İSTİKLAL MARŞI’MIZ DİNMESİN

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel, “Cumhuriyet’imizin spor alanındaki kazanımları tesadüf değildir. Bu kazanımların altında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyoner liderliği yatmaktadır. Ulu Önder, Cumhuriyet’in ilanından sadece üç yıl sonra (1926) ‘Başarılı olmak için her türlü yardımdan çok bütün milletçe sporun esasını, değerini anlamak ve ona kalpten sevgi göstermek, onu vatani vazife saymak lazımdır’ demiştir. Ulu Önder Atatürk, dünyada beden eğitimini mecburi kılan ilk devlet adamı olmuştur. Türk sporu artık Avrupa, Dünya ve Olimpiyat derecelerinde, şampiyonluklarında... Bu, Cumhuriyet’imizin 100 yıllık başarısının bir yansımasıdır. Daima bayrağımız inmesin, İstiklal Marşı’mız dinmesin. Bunun için bize spor gereklidir. Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi olarak, 30 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet’imizin gerekliliklerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sporda son 30 yılın en iyileri


Ödül töreni öncesinde Ankara Üniversitesi ile MKE Ankaragücü’nün altyapıları arasında oynanan dostluk futbol maçının başlama vuruşunu, Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ile MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca yaptı. Karşılaşma, 1-1 berabere bitti.

Sporda son 30 yılın en iyileri

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde, Cumhuriyet’in ilan edildiği 1923’ten başlayıp 2023’e kadar gelen ve fotoğraflarıyla birlikte önemli başarıların yer aldığı ‘Cumhuriyet ve Spor Yolu’nun açılışı da yapıldı.

KİMLER ÖDÜL ALDI

* EN İYİ TAKIM: Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı
* EN İYİ SPOR YÖNETİCİSİ: Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ
* EN İYİ ANTRENÖR: Fatih Terim
* EN İYİ SPORCU: Mete Gazoz
* EN İYİ SPOR GAZETECİSİ: Şansal Büyüka
* EN İYİ SPOR PROGRAMI: %100 Futbol/Rıdvan Dilmen-Murat Kosova
* EN İYİ SPOR MEDYA KURULUŞU: Fotomaç
* EN İYİ SPOR MEDYA YÖNETİCİSİ: Zeki Uzundurukan
* ONUR ÖDÜLÜ: Suat Çelen
* VEFA ÖDÜLÜ: Ali Öcal
* YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ: TRT SPOR

BAKMADAN GEÇME!