Özarslan’dan muhtarlara: Birlikte mücadele edelim

Güncelleme Tarihi:

Özarslan’dan muhtarlara: Birlikte mücadele edelim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2024 17:31

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi. Ana gündeminde uyuşturucu ile mücadele olan Başkan Özarslan, “Eğer bir mahallemizde uyuşturucu tacirlerini görüp de polisimize ve bizlere haber vermiyorsanız o mahallemizin caddesinde, sokağında, pazarında bunlara göz yumuyorsak sizin de bizim de hepimizin evine ateş düşsün” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, önceki gün Estergon Kalesi’nde ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek ‘Afet Sonrası Muhtarlarla İstişare Toplantısı’ gerçekleştirdi. Özarslan’ın gündeminde ulaşım, altyapı ve uyuşturucu ile mücadele yer aldı. Muhtarlara seslenen Özarslan, ilçede uyuşturucu ile mücadele noktasında birlik çağrısında bulundu. Özarslan, özetle şunları söyledi:

Özarslan’dan muhtarlara: Birlikte mücadele edelim

KONTEYNERLERİN SİPARİŞİNİ VERDİK

“Keçiören’imizin çok ciddi, entegre olması gereken altyapı, ulaşım ve burada yaşayan insanların hem dernek, hem hemşehri faaliyetlerini hem de yaşam kültürlerini icra edebileceği mekânların eksikliklerini gördük. Bunun üzerine kanaat önderlerimiz, dernek başkanlarımız ve şehrin akademisyenleriyle bir araya gelerek 60 projeyle halkımızın karşısına seçim öncesi çıktık. Bu 60 projenin uygulanabilirliğine çok dikkat ettik. İlk icraatımız çöp konteynerleri dedik ve bunların siparişini verdik. Çok yakın bir zamanda sizleri bu pislikten kurtarıp yaşadığımız hayatın güzel görselliğine kavuşturacağız. Bir sel felaketi yaşadık. Bunun da baş nedenlerinden birisi, bu ortaya konulan çöplerimiz maalesef. Baktığınızda, sel felaketlerini önleyici olan ızgaralarımızdan, mazgallarımızdan ve iletimlerine kadar hepsini çöplerin tıkadığını ve bu noktada temizliğe ihtiyaç olduğunu ama ana nedeninin bırakılan çöpler olduğunu gördük. Yakın zamanda bundan kurtulacağız. Büyük bir altyapı değişimine ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı

GÖZ YUMUYORSAK EVLERİMİZE ATEŞ DÜŞSÜN

Muhtarlara üzerinde önemle durulması gereken hususları hatırlatan ve ilçede yasaklı madde kullanımı ile mücadele noktasında birlik çağrısında bulunan Başkan Özarslan, “Eğer bir mahallede bir şahıs yatağa aç giriyorsa, üşüyorsa, baktığı yaşlının altına bez alamıyorsa, engellilerin ihtiyaçlarını karşılayamıyorsak, o ailenin evladı servis ücretini ödeyemediği için okula gidemiyorsa, eğer siz bana bildirirseniz de ben yardım etmezsem Yüce Mevla’m benden sorsun. Eğer siz tespit edemiyorsanız da sizden sorsun. Eğer bir mahallede uyuşturucu tacirlerini görüp de polise ve bizlere haber vermiyorsanız, o mahallemizin caddesinde, sokağında, pazarında bunlara göz yumuyorsak, hepimizin evine ateş düşsün. Öte yandan, muhtarlarımız, mahallenin içerisinde ihtiyacı olan insanları bize getirip de ‘Buna iş lazım, buna burs lazım’ diyerek önceliğini kendi ailesine vermesin istiyorum. Kimsenin kızına, damadına değil, önceliği olan insanlara verelim. İşe alım noktasında da adaletli davranacağız. Kimseyi ötelemeyeceğiz. Asla kimsenin partisine ya da bize oy verip vermediğine bakmayacağız.” dedi. Altyapı düzenleme çalışmaları için yaz mevsimini beklediklerini de belirten Özarslan, ilaçlama konusunda ise, “İlaçlamanın belli bir kuluçka dönemi var. Maalesef seçim dönemindeydi. Bunu bir önceki belediyemizin yapması gerekiyordu, yapılmadı. Bir gram dahi ilacımız yok. Sağ olsun Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ve bazı hayırsever yurttaşlardan yardım alıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!