Masa sandalye attılar çözüm çağrısı yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Masa sandalye attılar çözüm çağrısı yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 14:43

Etimesgut’un Göksu, Yavuz Selim ve Şeyh Şamil mahalleleri, uzun süredir İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş-çıkış için alternatif yol talep ediyor.

Haberin Devamı

Yeni yol güzergâhına ait planın iptal edilmesi nedeniyle projenin yapılamadığını belirten üç mahalle muhtarı seslerini duyurmak için farklı bir yönteme başvurdu. Göksu Mahallesi muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan, Yavuz Selim Mahallesi muhtarı Mehmet Öztürk, Şeyh Şamil Mahallesi muhtarı Mustafa Cemaloğlu, İstanbul Yolu üzerindeki plan iptaliyle ilgili levhanın altına masa-sandalye attı. Üç muhtar, bölgeye köprülü kavşak yapılabilmesi ve konunun tekrardan gündeme alınabilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve bölge milletvekillerine seslendi. Yapılan ortak açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

Masa sandalye attılar çözüm çağrısı yaptılar

Haberin Devamı

YENİDEN GÜNDEME ALINSIN

“Gerçekleştirdiğimiz toplantıyla tüm sakinlerimizin sesi olmaya geldik. Eryaman, gelişen yapısıyla Ankara’nın en gözde semtleri haline gelmiştir. Artan nüfusu da göz önüne alındığında aynı oranda artan araç trafiği en öncelikli sorunu olmuştur. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde beş dakikada gidilmesi gereken yolun çok uzun saatlerde gidildiği tüm bölge sakinlerinin en büyük şikâyeti haline gelmiştir. Bizlerin de bir an evvel çözülmesini istediğimiz, köprülü kavşak projesi daha önce ABB tarafından gündeme alınmış, projelendirilmiş ve yapım programına dahil edilmişti. Ancak Şehir Plancıları Odası’nın itirazı üzerine mahkemeye gidilmiş, yürütmeyi durdurma kararı alınmış ve mahkeme projeyi iptal etmiştir. Bu nedenle, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a daha önce yapmak istediği bu projeyi yeniden gündeme almasını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’mız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na, bölge milletvekillerine, hukukçulara, bilirkişilere, Şehir Plancıları Odası yönetimine sesleniyoruz. Tamamen bölge halkının mağduriyetini önlemek amaçlı olan bu projeye destek olmalarını talep ediyoruz.”

 6 ŞUBAT 2023

Masa sandalye attılar çözüm çağrısı yaptılar


Hürriyet Ankara, bölgedeki köprülü kavşak talebini ‘BEN SANA MECBURUM’ manşetiyle gündeme getirmişti.

BAKMADAN GEÇME!