Hamza'yı ayağa kaldıralım

Güncelleme Tarihi:

Hamzayı ayağa kaldıralım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 14:51

Doğumu sırasında oksijensiz kalan Hamza, serebral palsi (beyin felci) geçirdi. Doktorlar, yaşam şansının az olduğunu söyledi ama o hayata sımsıkı tutundu. Şimdi 7 yaşında olan Hamza, yürüyebilmesi için kendisine uzatılacak yardım eli bekliyor.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Semra ve Hacı İpek çiftinin ikinci çocukları olan Hamza, 7 yılda motor becerilerini geliştirdi, konuşmaya başladı hatta okulu sayesinde okur-yazar bile oldu. Hamza’nın şu an tek başına ayakta durabilmesi ve desteksiz yürüyebilmesi için yurt dışından alınacak cihazlara ihtiyacı var.
Eşinin geçirdiği trafik kazası sonucu çalışamadığını anlatan anne Semra İpek, Hamza’nın serebral palsi’nin en ağır grubu olan atetoid tipi olduğunu belirterek, yaşadıkları zor günleri şöyle anlattı:

TEDAVİLERLE İMKÂNSIZI BAŞARDI

“Tanı konulduktan sonra tedavi süreçlerine başladık, doktorlar Hamza’nın konuşamayacağını, vücut fonksiyonlarının normalden çok yavaş gelişeceğini söyledi. İlk etapta zihinsel engelli raporu da vardı ama 4 yıl boyunca aldığı tedavilerle Hamza imkânsızı başardı. Baş kontrolünü sağladı, konuşmaya başladı, kapalı olan algıları açıldı, fizik tedavilerle vücut kontrolünü de sağladı. Hamza’nın yürümesini beklememem gerektiğini söyleyen doktorlar şimdi yürüyebileceğini düşünüyorlar.

Haberin Devamı

HADİ KALK AYAĞA, YÜRÜ GÜNEŞE

Hamza’nın şu an devam eden fizik tedavisi, ergo terapi, konuşma terapisi, havuz terapisi ve at terapisi var. Ayrıca Hamza’ya alınması gereken iki önemli cihaz var. Bizim bu cihazları alabilmemiz için Ankara Valiliği’nden izinli yasal bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın sloganına Hamza’nın Beşiktaş sevdasından dolayı ‘Hadi Kalk Ayağa, Yürü Güneşe’ dedik. Bunun için de bir ışık bekliyoruz. Bizim şu an için ihtiyacımız olan 250 bin TL. 200 bini cihazlara gidecek kalan 50 bini de terapi ve doktor kontrolleri için harcanacak.”

HÜRRİYET ANKARA DA MANŞETLERE TAŞIMIŞTI

Hürriyet Ankara serebral palsi hastası küçük Hamza’nın azim dolu öyküsünü ve yardım çağrısını ‘Kahreden çaresizlik’ ve ‘Haydi Ankara el uzat Hamza’ya’ manşetleriyle gündeme taşımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!