Dijital tohumlar can suyu olacak

Güncelleme Tarihi:

Dijital tohumlar can suyu olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2024 17:17

Tohumluk Vakfı, deprem bölgesinde kırsal kalkınmaya destek amacıyla uygulamaya koyduğu ‘Dijital Tohumlar Filizleniyor’ projesini dün Ankara’da tanıttı. Tohumluk Vakfı Başkanı Pınar Ayhan, “İyilikte buluşmak, ‘bir’likte buluşmaktır çünkü kendini iyiliğin yüksek ruhuna teslim etmişlerin gözü de, eli de, dili de, beli de birbirinin ardını kollar, birbirinin hayrını sorar” dedi.

Haberin Devamı

Tohumluk Vakfı’nın, Hatay’da deprem felaketi  sonrası dezavantajlı duruma gelen üreticilere ekonomik güç kazandırmak ve  bölge ekonomisinin canlanmasına destek olmak amacıyla uygulamaya koyduğu ‘Dijital Tohumlar Filizleniyor’ projesinin tanıtım toplantısı dün Ankara Wyndham Otel’de gerçekleştirildi. Geçmişin gelenekleriyle geleceğin teknolojisini buluşturacak olan projenin hedef kitlesini ise, kırsalda el emeği ürünleriyle geçimini sağlayan aile işletmeleri, kadın kooperatifleri ile orta ölçekli tarım üreticileri oluşturuyor.

MENTÖR’ VE ‘FİLİZLER’ KADROSU

‘Dijital Tohumlar Filizleniyor’ projesi ile, dijital dünyada varlık göstererek ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmak, ürünlerini daha büyük bir pazarla buluşturmak, kendi markalarını kurmak ve markalaşmak isteyen üreticileri desteklemek hedefleniyor. Bu çerçevede ayrıca coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası pazara sunulması ve kazandırılması da desteklenecek. Proje kapsamında vakıf gönüllülerinden oluşturulan ‘mentör’ kadrosu, bölge üreticilerinden oluşan ‘filizler’ kadrosuna girişimcilik yolculuğu boyunca sahada ve çevrimiçi buluşmalarla rehberlik edecek. Bu sayede yerel üretici, küçük işletme ve kooperatiflerin sürdürülebilir bir şekilde büyümelerine katkıda bulunmak için ihtiyaç duydukları dijital yetkinlikleri eğitim ve mentörlüklerle geliştirmeleri hedefleniyor.

Haberin Devamı

Dijital tohumlar can suyu olacak

İYİLİKTE BULUŞMA MESAJI

Proje ile ilgili bilgi veren ve dayanışmanın önemine dikkat çeken Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan şunları söyledi: “Gönüllülük prensibiyle yapılan çalışmaların tamamı, ortak sağduyunun hizmetine sunulur ve bu çalışmaların toplumda değişim, dönüşüm ve fark yaratması beklenir. Yardım alan ile yardım verenin eli birbirine değdiği andan itibaren bu ilişki artık karşılıklılık ilişkisine, yani dayanışmaya dönüşür. Alma, verme dengesi kurulur ve herkes birbirinden öğrenir, birbirinden beslenir. Bu öyle hassas bir dengedir ki; sevgisi biraz az, ilgisi bir doz düşük, samimiyeti bir nebze sönük olsa ayarı bozulur, kıymeti yok olur. Saygı ile, hoşgörü ile, aşk ile kurulan bağlar ise yıkılmaz denen duvarları yıkar, aşılmaz denen yolları aşar, açılmaz denen kapıları ardına kadar açar. İşte, o vakit güneş herkes için doğudan doğar, herkes için batıdan batar. Kimse kimseden daha erken doğmaz, daha geç ölmez. Bu idrak, alan ile verenin değil, bütünün kutsal çeşmesinden birlikte içenlerin ödülüdür. İyilikte buluşmak, ‘bir’likte buluşmaktır çünkü kendini iyiliğin yüksek ruhuna teslim etmişlerin gözü de, eli de, dili de, beli de birbirinin ardını kollar, birbirinin hayrını sorar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dijital tohumlar can suyu olacak

BAKMADAN GEÇME!