Ankara Forumu ve Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Forumu ve Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2023 22:13

Başkent Ankara Meclisi tarafından düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılında Bir Kentleşme Modeli Olarak Ankara Forumu ve Çalıştayı’ Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Çalıştaya ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Kent Konseyler Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı, ATO Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz, Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, Başkent Ankara Meclisi Başkanvekili, Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir gibi isimler katıldı.

Ankara Forumu ve Çalıştayı

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan çalıştayda yaptığı konuşmada, “Ankara şu anda beşinci başkentliğini yaşıyor, bunu bilmemiz lazım. Türklerin eline geçmeden üç kez başkentlik yapıyor. Dördüncü başkentliğini özellikle belirtmek istiyorum; o da Ahi Cumhuriyeti. Ankara’da köklü bir Ahi geleneği var. Ahilerin o geleneksel demokratik yapısıyla beraber bir Ahi Cumhuriyeti kuruluyor. Yaklaşık 70 yıl Ahiler yönetiyor Ankara’yı. Bu, dünyada eşi olmayan ve dünyaya anlatmamız gereken demokrasinin temeli olduğu kabul eden Ahi Cumhuriyeti’ni anlatmamız gerek her şeyden önce. Dolayısıyla Ankara’da böyle bir köklü gelenek var” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Forumu ve Çalıştayı

Türkiye’nin kalkınması için Ankara’nın kalkınması gerektiğini vurgulayan TKKB ve AKK Başkanı, ATO Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz ise “Yaşadığımız kentin gelecek yüzyılı, burada yaşayan bizler için terk edeceğimiz bir alan değil. Ekmeğimiz buradaysa göçtüğümüz kentler hukukunu koruduğumuzdan daha fazla yaşadığımız kentin hukukunu koruyacağız. Bu kenti ayağı kaldırmadığınız zaman zaten Trabzon’a bir şey yapamazsınız” ifadelerini kullandı. Çalıştay kapsamında katılımcıların oluşturduğu çalışma grupları farklı konuları ele aldı. Çalıştayda panel de düzenlendi.

BAKMADAN GEÇME!