18 ilden 400 satranç sporcusu Adana’da yarıştı

Güncelleme Tarihi:

18 ilden 400 satranç sporcusu Adana’da yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 10:33

18 ilden 400 satranç sporcusu Adana’da yarıştı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Satranç Turnuvası 19-21 Nisan 2024 tarihlerinde, ASKİ Atatürk Spor Salonu'nda Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği ve Karnaval Komitesi organizasyonunda gerçekleştirildi.

Turnuvanın açılış töreni Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Adana Satranç İl Temsilcisi Demir Gündoğdu, basın mensupları, veliler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 4 farklı kategoride düzenlenen turnuvaya 18 farklı ilden 400'ü aşkın sporcu katılım sağladı. Turnuva, karnavalın en geniş katılımlı spor organizasyonu olma özelliği de taşıyor.

Haberin Devamı

Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Demir Gündoğdu, ''Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce satranç tutkunu karnaval coşkusunu satranç ile yaşamaya geldi. Bizlere bu olanağı sağlayan ve ilimizde satrancın yaygınlaştırılmasına büyük destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar'a satranç ailemiz adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

4 farklı kategoride 3 gün 7 tur süren büyük heyecanda ödüller sahibini buldu. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından turnuvaya katılan tüm sporculara Katılım Belgesi ve Madalya, derece elde eden sporculara ise Kupa ve toplamda 101 bin lira nakdi ödül dağıtıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!