Ümit Kocasakal CHP için neler söyledi

İZMİR’de bir grup parlamenter, İstanbul Barosu’nun eski başkanı Doç. Dr. Av. Ümit Kocasakal’ı ağırladı.

Haberin Devamı

Kocasakal daha sonra da Güzelbahçe’deki Cumhuriyetçi kadınların toplantısında konuştu ve “Adayım” diye bir ifade kullanmadı.

 

Parlamenterler, Kocasakal’ın baro başkanlığını zamanında ve zirvede bırakarak örnek bir duruş sergilediğini ifade ederek, “İstifa kültürü gelişirse Türkiye kurtulur” dedi.

 

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı eski ANAP’lı Metin Öney, geçen hafta sonu Türkiye’nin cesur, tutarlı, kararlı ve dinamik liderlere ihtiyacı olduğunu belirterek, “Kişiliğinizde bu özellikleri, ışığı ve heyecanı görüyoruz. Türkiye’nin geleceği için bir umuda çıkışa ihtiyacımız var. Siz topluma umut oluyorsunuz. Ümit veriyorsunuz. Kendinize yakın bir partinin başına geçerek bu milleti birleştirmelisiniz. Toplum sizi benimsedi, bu sorumluluğu verdi. Toplum sizi kucaklayacak” şeklinde öneride bulundu.

 

Haberin Devamı

Kocasakal, “Makamlar gittiğinde geriye siz kalırsanız bir anlam ifade eder. Baro başkanlığını bırakmam tamamen etik ve estetik. Baro gemisini güvenli bir limana yanaştırdım, emin ellere bıraktım. Arkadaşlarımın benden daha iyi yapacağına inanıyorum. Siyasete değişik bir soluk getirme adına Ümit Kocasakal olarak devam edeceğim. Açıklık, dürüstlük ve samimiyet benim için vazgeçilmezdir. Benim oram buram oynamıyor. Politikada kadro ve fikir hareketi olması lazım. Sade bir vatandaş olarak Atatürk’e ve Cumhuriyet’e saldıranlara karşı mücadeleye devam edeceğim. Gerektiğinde elimi taşın altına koyarım” diye konuştu.

 

CHP ÜYESİYİM

 

Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini, sorunun AKP değil, asıl oyunu yazan senaryo ve senaristler olduğunu, bu işgalci ve emperyalist güçlerin Türkiye’nin bağışıklık sistemine saldırdığını kaydeden Kocasakal şöyle devam etti: “Burada en büyük görev Atatürk’ün kurduğu partiye düşüyor. Seçmene, örgüte kalkın ayağa demeliyiz. Ben bu psikolojik savaşa da hazırım. Ben CHP’nin üyesiyim, şeklen yeniyim, ama 20 yıldan fazla bir süre partinin tozunu yuttum. Üzerimde böyle bir yük oluştu.”

 

Haberin Devamı

Cumhuriyet’e yönelik saldırı ve kuşatmaların büyük bir işgal projesi olduğunu ifade eden Kocasakal, “Biz bu oyunu bozacağız. Kalbimizden Atatürk sevgisini söküp atamayacaklar. CHP’nin kuruluş felsefesine dönmesi gerekiyor” dedi.

 

GÜNÜN SÖZÜ

 

Ben sadece şimdi değil, 17-25 Aralık’tan önce de mücadele veriyordum. Bunlar evimi gözetledi. ‘Büyükşehir’e en son gelen 6 müfettişin 4’ü FETÖ’den açığa alındı. Ben FETÖ’cüysem bu ülkede yaşayan 79 milyon da FETÖ’cüdür! Bilerek, isteyerek bu işi sulandırmak isteyen bir grup var. Bunlar da FETÖ’cüdür.

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU

 

 

EN GÜZEL 29 EKİM KUTLAMASI KAŞ’TAYDI

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması en etkin şekilde Kaş’da yapıldı. Kaş’a giden Güneydoğu bölgesinden bir gazeteci dostumuz gördüklerini şöyle anlattı:

 

Haberin Devamı

“Meydanda 7-8 bin kişi toplanmıştı. İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden insan vardı; hatta Malatya’dan da gelen vardı. Atatürk heykelinin önünde sahne kurulmuştu. Meydan masadan geçilmiyordu. Hatta bazı konuklar, bir yıl öncesinden rezervasyon yaptırdıklarını söylüyordu. Kutlamalara katılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ en ilgi gören isim oldu. AKP’li belediye başkanı ve kaymakam kürsüye çıkıp ‘Cumhuriyet’in faziletlerini’ anlatırlarken, kendilerini alkışlayanların sayısının 15’i geçmemesi dikkati çekti. Ben böyle güzel bir bayram kutlaması görmedim.”

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 1923’ten beri en etkin kutlamaların yapıldığı; ciğer, köfte, piyaz yenip rakı içilen Bafra’daki kutlamalar ise yağış nedeniyle belediyenin kapalı salonunda yapıldı.

 

 

Haberin Devamı

‘HALK İSTİYOR’ DİYE İDAM GERİ GETİRİLEMEZ

 

UYGAR âlemde idam cezasının yanlışlığı, hukukta verilen her cezanın içinde bir hata payı olduğunun anlaşılması sonucunda ortaya çıkmış ve bu nedenle idam cezası kaldırılmıştır. Bir insanı öldürdükten sonra ortaya çıkacak hata, artık geri alınamaz. Böyle durumların tarihte sayısız örnekleri vardır. Bunu istemek insanlığın aydınlandığı bir çağa aykırıdır. Türkiye halkı gibi, kültür düzeyi son derece düşük, uygarlık anlayışı Afganistan halkından pek de farklı olmayan bir halk bunu isteyebilir, çünkü ne anlama geldiğini bilmez. Aydın kafalı bir politikacı cahil bir halkın peşinden gitmez, o halkı aydınlatmaya çalışır. Politikacılarımızın görevi halk istiyor diye bu barbar cezayı geri getirmek değil, onun niçin yanlış olduğunu halka izah etmektir. Sayın Başbakanımızın hata payı kavramını iyi bildiğini biliyorum. Bunu Meclis’teki vekillere anlatmalıdır. Vekiller şunu unutmamalıdır. Gün gelir birileri de onları idam eder. Bunun milletimize yaşattığı acıları henüz unutmadık. Bunu isterler mi?

 

Haberin Devamı

A. M. Celâl ŞENGÖR

 

 

BİR ANTAKYA KİTABI

 

KENTİN tam ortasından Asi Nehri geçer ama insanları sevgiden besleniyor. Eğer yolunuz Antakya’ya düşerse bu güler yüzlü insanları hemen fark edersiniz. Tarihi boyunca hoşgörüyü, dostluğu ve barışı motif motif işlemiş bir yer orası. Bakmayın siz son yıllarda Suriye’den şehre akın eden göçmenlerin var olan düzende yarattığı başkalaşıma.

 

İşte bu kentin son 50 yılını anlatan çok güzel bir kaynak var: Antakya’nın 50 Yılı-Çok İyi Adammış Benim Babam (Defne Kitap) Sinan Seyfittinoğlu, Antakya gazetesinin kurucusu Nezih Gassan Seyfittinoğlu’nun mücadele ve başarı dolu öyküsünü anlatıyor.

 

YÖREX’in ardından

 ANTALYA’da geçen 27-30 Ekim tarihlerinde açılan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) sırasında oda başkanları ve üreticilerle konuşmalarımızda neler söylediklerini aktarmaya devam ediyoruz.

 

Burdur Ticaret Borsası’nının açıklamasında, günde 1000 ton süt üretimi yapıldığı bildiriliyor, büyük üretim sayılır mı? (1 km canlı ağırlık artışı için 6 aylık yaşta yaklaşık 6 kg yem, 15 aylık yaşta ise 12-14kg yem yiyormuş) Bucak Duranlar Süt AŞ’de ve raf ömrü 50 güne kadar uzayan kaymak ve yoğur üretiliyormuş… İnek sütünden imal edilen kaymak çeşitli illere ve özellikle Irak’a ihraç ediliyormuş. Burdur, Çavdır ve Yeşilova’da anasonun giderek hem iç pazarda hem dış pazarda değer kaybettiğini söyledi üreticiler… Buna ek olarak alkol sanayisindeki fiyatlarında son yıllarda yükseldiğini ve buna bağlı olarak anasonun çok fazla talep görmediğini aktarıyorlar. Halbuki anason gaz söktürücü, mideyi güçlendirici ve öksürüğü yatıştırıcı olarak çok faydalı bir bitki olduğu belirtiliyor.

 

Burdur  Ticaret Borsası’nın bültenindeki anason’un faydaları sıralanırken “Gençlerin göğüslerinin dolgun ve dik olmasını sağlar, yaşlılarda ise göğüs sarkmasını önler” deniliyor.

 

BATI AKDENİZLİLER

TARIMDAN KAÇIRIYOR

 

Antalya, Burdur ve Isparta’da 2015 yılında çalışan sayısının 14 bin kişi gerileyerek 1 milyon 108 bin kişiye düştüğüne dikkat çeken Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Batı Akdenizlilerin tarımdan kaçtıklarını söyledi.

 

Burdur Çavdır ilçesine bağlı Söğüt beldesinde günlük yaklaşık 500 ton domates üretiliyor. Hayvancılığın giderek bittiği, seracılığın yaygınlaştığı beldede üreticiler, kooperatifleşmek ve raf ömrü 10 güne çıkan Söğüt domatesinin markalaşması için girişimlerde bulunuyor.

 

Artık şu kesin; domateste hormon dönemi bitti.

 

  

- İNGİLİZ halkı ile Kral John arasında 1215’te Büyük Özgürlük Fermanı (Magna Carta) imzalanır. Sözleşmenin en belirgin maddesi şudur: Suçlanan kişi, mahkeme kesin kararını verinceye değin tutuklanmayacaktır. İngilizlerin 1215’lerde vardıkları düzeye biz ne zaman ulaşacağız?            

 

Nusret ERTÜRK

 

- UMARIZ başkanlık sisteminden kastettikleri; OHAL rejiminde prova edilen uygulamalar değildir.      

 

Gültekin UYSAL

Yazarın Tüm Yazıları