İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli

Su faturaları, doğalgaz ve elektrik faturalarını solladı.

Haberin Devamı

Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli... Belediye meclislerinde çoğunluk artık CHP’li üyelerde... Vatandaşların dileği Ankara ve İstanbul Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu suda acil indirim yapmalı. Metin ALTAY

İSTANBUL’UN 2050 VİZYONU

İmamoğlu: Bize emanet edilen kamu kaynaklarını, kamu yararı ve mali disiplin esaslarını gözeterek 2050 vizyonu çerçevesinde belirlenen şu 10 hedefe ulaştırmak için harcamaya devam edeceğiz:

◊ Adil İstanbul

◊ Ulaşılabilir İstanbul

◊ Yeşil İstanbul

◊ Yaratıcı İstanbul

◊ Tarihi Mirasa Sahip Çıkan İstanbul

◊ Afetlere Dayanıklı İstanbul

◊ Olimpik Kent İstanbul

◊ Girişimcilik ve Teknoloji Kenti İstanbul

◊ Gıda ve Su Güvenirliği Sağlayan İstanbul

◊ Özgür, Demokratik ve Lider İstanbul

GÜNÜN SÖZÜ

ÇEVRESEL 23 NİSAN BAYRAMI

Haberin Devamı

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı bayram olarak çocuklara hediye etti. Gelecek nesillerimizin bayramında onlara yaşanabilir bir çevre bırakma hepimizin anayasal görevi olup, insan olarak da sorumluluğumuzdur. Bayramın gelecekte de kutlanması için hepimiz, seçilmişler, atanmışlar bu bilinç ve sorumlulukla çevre eylem planlarını hazırlamalı ve karar vermelidir.”

Göksal ÇİDEM-DOKU (Doğa ve Kültür) Derneği Başkanı

OKUYUNUZ

GAZETECİ KİTAPLARI

‘BABIALİ’YE SON TREN’

◊ ‘MEDYA Profesörü’ Dr. Haluk Şahin’in uzun zamandır merakla beklenen anılar üçlemesinin ilk kitabı olan ‘Babıali’ye Son Tren’, ‘Biz Kitap’ tarafından yayınlandı. Türk medyasının son 50 yıllık tarihine olayların tam yaşananları ile ışık tutan Şahin, ”Ben bu meslekte hem alaylı hem de okullu olarak bulundum. İlk doktoralı iletişimci olsam da gazeteciliğin tüm ödüllerini aldığım gibi işsiz de kaldım” diyor.

İZMİR’li saygın gazeteci-yazar Yaşar Aksoy’un ‘Kırmızı Kedi’den çıkan kitaplarını okudunuz mu? ‘İstiklal Süvarisi - İzmir’in Kurtuluşu: Teğmen Ali Rıza Akıncı’nın Hatıratı’ belgesel nitelikte.

GAZETECİ diplomat Akkan Suver’den ‘Keşkesi Olmayan bir Geçmiş/Gazetecilikten Diplomatlığa’. Ülkemiz geçmişi hakkında çok sürükleyici ve aydınlatıcı çalışma; Suver bir devrin siyasi hafızası denilecek eserinde, sivil toplum kuruluşu ve siyasi hayatında çok önemli olan kişi ve onlarla dostluklarını anlatıyor. İsmet İnönü, Celal Bayar, Süleyman Demirel, Haydar Aliyev, Alpaslan Türkeş, Rauf Denktaş gibi.

Haberin Devamı

İZMİR eski Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura ‘Çilemiz Bitmiyor’ (Yakın Kitapevi) kitabı için “1977 yılından bu yana 48 yıldır doğru bildiklerimi yazıya döküyorum” diyor. Yazılarını Ekonomik Rapor, Yeni Asır, Dünya, Türkiye ve Gözlem gazetelerinde yazmış. Kitabın gelirini engelli bireyleri koruma vakfına bağışlayacağını belirtip “Kendim için dünyevi hiçbir beklentim yok, dualarım ülkem, halkım ve aile bireylerim için” diye ekliyor.

MESAJ PANOSU

MAYIS ayı başından itibaren, Türkiye’nin her ilinde Doğru Parti ilçe-il kongreleri başlayacak. İl ve ilçelerdeki bu kaçak ‘terör yuvalarını’ kapatmayan vali-kaymakam-Cumhuriyet savcıları-belediye başkanları hakkında hukuk kurulumuz suç duyurusunda bulunacak.

Rifat SERDAROĞLU

Doğru Parti Genel Başkanı

Haberin Devamı

KAŞ’TAN MEİS’E

Geçenlerde Kaş’tan Meis’e gidip döndüm. Meis, film platosu gibi bakımlı, özenli. Yapılar bir örnek ve renk ahenk. Dönüşte Kaş’ta betonun arsızlığına bakıp üzüldüm. Dünyanın en güzel doğasını rant hırsıyla mahvediyoruz. Ertuğrul GÜNAY

BÜYÜK ÖNDER’İN SÖZLERİ

Atatürk’ün bir vasiyet niteliği taşıdığı ‘Gençliğe Hitabe’nin neden kaleme alındığını ve ‘Büyük Önder’in ne denli ileri görüşlü olduğunu anladınız mı? Anayasa değişikliği süreci gündeme getirilirken bunu unutmayınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhuriyet’in garantisi olan Lozan Antlaşması, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Anayasa’nın ilk dört maddesinin sürekli sorun edildiğini lütfen iyi anlayın. ‘Büyük Önder’in sözlerini her an kulağınıza küpe etmekte yarar var. Dr. Vecdet ÖZ

Haberin Devamı

MÜJDE AR’IN KIYMETİNİ BİLMEK

Münih’te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günleri’nde Yeşilçam’ın usta oyuncusu Müjde Ar’a 50. Sanat Yılı dolayısıyla ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülü verildi. Müjde Ar, “Bu ödülün iki sahibi var; birisi beni oyunculuğa teşvik eden annem Aysel Gürel, diğeri de hep yanımda olan kız kardeşim Mehtap Ar. Ben 50 yılımı hep kadınlarla geçirdim. Onların ruhlarını kendi ruhuma kattım. Yılmaz bir özgürlük savaşçısıyım. Yaşadıklarını içselleştirerek beyaz perdeye yansıttım” dedi.

Ödül sonrası Magazinsortie’den gazeteci Olcay Sert’e duygularını paylaşan Müjde Ar, ödül verilmeden önce kendisinin çok iyi araştırılmış olduğunu dile getirerek, Münih Belediye Başkanı Verona’nın kendisi ile yakından ilgilendiğini, filmlerini bildiğini söyledi. 

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

ETİMESGUT Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun “Enver Bey, belediyeyi bize borçsuz teslim etti. Şanslı biriyiz” diye konuştuğunu...

Yazarın Tüm Yazıları