Miami’de sağlık eğitimine giriyor

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geçen ay Malatya İnönü Üniversitesi’ndeki “Organ Nakli Kongresi”nin açılışında konuşurken, başta Rektör Prof. Ahmet Kızılay olmak üzere öğretim üyesi kadrosuna ilgisini çeken bir sunumu anlattı:

Haberin Devamı

- Bir işadamımız bana tıp fakültesiyle ilgili sunum yaptı. Yurtdışında yapımında görev aldıkları fakültede öğrenciler insansı robotlar üzerinde eğitim alabiliyormuş. Eğer insana yakın tepkiler verebilen robotlar eğitim kalitenize katkı yapacaksa, alımı konusunda elimden gelen desteği veririm.

Tüfenkci, konuşmasını tamamlayıp salondan ayrılmaya hazırlanırken yanına gittim, anlattığı robotlarla ilgili bildiklerimi aktardım:

- İnsansı tepkiler veren robot hastaları Acıbadem Üniversitesi ile Okan Üniversitesi’nde gördüm. Bazı vakıf üniversitesi tıp fakülteleri eğitimde insansı robot hastalar kullanılıyor.

Tüfenkci notunu aldı. Rektör Prof. Kızılay, Bakan’a İnönü Üniversitesi’ne verdiği destek için teşekkür etti.

Malatya’dan döndükten birkaç gün sonra Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Rektör Yardımcısı Prof. Mithat Kıyak ve Okan Üniversitesi Hastanesi’nin yönetiminden sorumlu Özkan Can Okan’la buluştuk. Bekir Okan’a Tüfenkci’ye verdiğim “robot hasta” örneklerini anlattım, O da yatırım iştahıyla yanıt verdi:

Haberin Devamı

- Tuzla’da 100 milyon dolar yatırım yaptığımız Okan Üniversitesi Hastanesi’ni Başbakanımız Binali Yıldırım, aralık ayının ilk yarısında hizmete açtı. Üniversitemiz 25 bin öğrenciye ulaştı. Üniversitemizin Akfırat’taki merkezinin yanı sıra İstanbul Bahçelievler, Mecidiyeköy, Hasanpaşa ve Beyoğlu’nda birimleri var.

Bir de diş hastanesi yatırımına hazırlandığını vurguladı:

- Acıbadem’deki Okan Holding binasını poliklinik yapmıştık. Holding için Akasya adlı projeden yer aldık. Diş hastanesi için de 20-25 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz.

Türkiye’nin Suriye bataklığında yaşadığı sıkıntıları ve terörün sıklıkla aramızdan aldığı canları anımsattı:

- Moralimiz bozulsa da umudumuz var. Burası bizim ülkemiz. Başka gidecek yerimiz yok. Ülkemize güveniyoruz. O nedenle yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

Bunun üzerine hastane sayısını artırma planlarını sorduk, memleketi Gaziantep’te kullanılan şu sözle karşılık verdi:

- Önce ağzımızdaki cevizi kıralım...

Sonra da Miami’de (ABD) yeni attıkları adımı aktardı:

Haberin Devamı

- Miami’de Okan International University’yi Nisan 2015’te açmıştık. Kısa süre önce hemşire ve sağlık teknisyeni gibi meslek elemanı yetiştirmeye dönük Medlife adlı bir yüksek okulun marka ve lisansına 2 milyon dolar ödeyerek aldık. Akreditasyon işlemleri tamamlanınca, ocak ayından sonra devreye girecek.

Okan Üniversitesi’nin Akfırat’taki merkez kampüsünde kapalı alan 170 bin metrekareye ulaşıyor...

Bahçeşehir Üniversitesi gibi Okan Üniversitesi de ABD’deki adımlarıyla öğrencilere farklı kapı açıyor...

BOMBALANAN TBMM MERMERİ, ‘YENİ YIL ARMAĞANI’ OLDU

BAŞBAKANLIK Basın Yayın ve Enofrmasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’dan oldukça anlamlı bir yeni yıl hediyesi geldi. Akarca’dan gelen küçük lacivert kutudan, kapağında FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz gecesi bombaladıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) o bölümünün fotoğrafının yer aldığı kart çıktı. Üst sağ köşesine yapıştırılmış mermer parçası bulunan kartın kapağında “Terör insanlık suçudur” mesajı vardı. Mehmet Akarca’nın özel kartındaki yeni yıl kutlaması şöyle:

Haberin Devamı

- FETÖ mensubu teröristler tarafından bombalanan TBMM duvarlarından kopan bu mermer parçası, Türkiye’nin demokrasiye bağlılığının bir simgesi olarak size armağan edilmektedir. Demokrasi içinde mutlu yıllara...

KARTI VE MERMER PARÇASINI KÜTÜPHANEMDE ÖZENLE SERGİLEYECEĞİM...

Türk-İş, ‘15 TemmuzKitabı’nı Erdoğan’a sunduTÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay aradı:- Sizin de bir yazıyla katkıda bulunduğunuz “15 Temmuz Demokrasinin Zaferi: EMEK” başlıklı kitabımızı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunduk.  Çok beğendi.Metinleri Türkçe-İngilizce olan, fotoğraf ağırlıklı hazırlanan kitabı 5 bin adet bastırdıklarını belirtti:- Türk-İş’in yurtdışında muhatabı olan kuruluşlara kitabımızı göndereceğiz. Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını, halkın demokrasiye nasıl sahip çıktığını dünyaya bir kez de bu vesileyle anlatacağız.

 

Yazarın Tüm Yazıları