Telefonu yok, sadece tanıdığı olanlar girebilecek

Yeme-içme ve eğlence dünyasına uzak olanlar onu Deniz Seki’nin sevgilisi olarak biliyor. Oysa bundan daha fazlası. Batmış, bitmiş işletmeleri alıp daha açılmadan ilk iki haftası önceden rezerve edilen yerlere dönüştürüyor. Otel, balıkçı, beach club, İtalyan restoranı, kahvaltıcı ve after barı, toplam 17 mekândan oluşan bir imparatorluğu var, iki tanesi de yolda. Sonuncuyu dün akşam Etiler’de açtı: Bir zamanların Şamdan’ı artık Gordon Rouge. İşletmeci Tayfun Topal ile yeni yerini ve projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

Rahmetli Mehmet Tuna’yla özdeşleşmiş Şamdan bir süredir kapalıydı. İki hafta önce Gordon Rouge adıyla yeniden açılacağı duyuldu. Topal burayı bir şehir kulübü ve disko olarak tasarladıklarını anlatıyor: “Şamdan, hikâyesi, özelliği olan bir yer. Biz ona artı değer katmak istedik. Şamdan zaten eskiydi, 20 sene daha eskiye götürdük. Dekor mesela: Dans pisti, aplikler, kapitoneler, disko topları... 16 disko topu var.”
Peki kim gidecek, kimler eğlenecek Gordon Rouge’da? Topal, mekânın bir telefonunun olmayacağını söylüyor: “Bizi ya da misafirlerimizi tanıyanlar gelsin sadece” diyor; “Bu kadar büyük bir aileyiz, bizden birini tanımıyorsa gelmesin. Burayı bir şehir kulübü, birbirini tanıyan insanların buluşma noktası olarak düşündük.”
Zaten 120-140 kişilik çok da büyük olmayan bir yerden bahsediyoruz. Retro dekorasyonu, ortadaki dans pisti ve duvarlardaki Madonna, Quenn gibi efsanelerin siyah-beyaz fotoğrafları tamamlıyor. Gece yarısından sabah 05.00’e kadar açık olacak, 1970 ve 80’lerin Türkçe-yabancı pop parçaları çalınacak. Topal, “İstanbul’da gece 01.00’den sonra gidecek mekân yoktu. Benim için de. Şimdi herkes Gordon Rouge’a akacak” diyor.

Haberin Devamı

“Siparişlerin mutfağa isimle gitmesi yasaktır. Masa numarasıyla gider. Birinin parası dolar da öbürününki riyal mi? Herkes eşit hizmet alacak. Sanatçıyla da sözleşme yapmam. Sanatçıyı sözleşme zoruyla sahneye çıkaramazsın.”

“Herkes bize ‘Bu ne hız’ diyor. Hız falan yok. Birçoğunun projelendirmesi önceden yapılmıştı. Mayısta ocakbaşı açacağız, bardakları bile hazır. Sekiz yerin kirasını ödüyoruz ama kimi seneye, kimi iki sene sonra açılacak.”

Telefonu yok, sadece tanıdığı olanlar girebilecek
Yılda 1 milyon kişi ağırlıyoruz
Sizin için gece hayatının yeni Fahrettin Aslan’ı deniyor.
- Fahrettin Aslan değerli bir insandı tabii ama çağ değişti. Biz daha çeşitliyiz, sadece müzikhol yapmıyoruz. O yüzden ‘Metin Fadıllıoğlu’nun küçüğü’ denmesini tercih ederim.
Hızlı büyümenizin arkasında hep başka bir isim aranıyor.
- İlk dükkânım 2001’de Beylikdüzü’nde Köşebaşı şubesiydi. TURYİD’in fikir babaları arasındayım. Benimki sadece gecikmiş, beş sene rötarlı bir başarı. Arkasında yılların birikimi yatıyor. Son beş yılda duyulduk. Son üç yıldır da artık en üst seviyedeyiz.
 Beach’ler, oteller, restoranlar, kulüpler... Yılda kaç kişiyi ağırlıyorsunuz, hiç hesap yaptınız mı?
- 1 milyon kişi civarında.
30 metrekare yer bulan canlı müzik yapıyor, 50 metrekareyi yakalayan modern meyhane açıyor. Karaköy’de olan işte... Her yerde aynı mönü, suşi, saşimi. Sanki sabah kalkıp ‘Saşimiii’ diye inlemeye başlıyoruz. Hepsi battı tabii.

Anadolu Yakası’nı sevmiyorum. O tarafın insanları, ‘Burası bizim’ havasındalar. ‘Bir tabağa 50 lira vermem’ diyor, 10 liralık otopark ücreti için tartışma çıkarıyor. Ama aynı kişi buraya gelip rahat rahat 300 lira harcıyor.
BAŞKA
NERELERİ
ONUN?
Rumelihisarı Nezih Kebap Yuvalama
Topağacı Grey
Food & Drink
Cihangir Hazine
Bodrum Hazine (yazlık)
Taksim People Müzikhol
Yalıkavak People
(yazlık)
Nişantaşı Galvin Ristorante
Cihangir Charter Pub
Topağacı Carbon
Yalıkavak Bi Altkat Kulüp
Cihangir La Scala Palas Rezidans
Bodrum X Beach & Restaurant
Bodrum Highlight Hotel
Bodrum Windwill
Butik Otel
Bodrum 5 Oda
Etiler Gordon Rouge
Ginger Food & Drink
Cihangir Arşipel Balıkçısı (çok yakında)
Adana İşi Ocakbaşı (yakında)

Yazarın Tüm Yazıları