MALZEMELER
200 Gram Dilimlenmiş Çipura
12 Gram Zeytinyağı
300 Gram Elma Dilimi Doğranmış Taze Patates
100 Gram Doğranmış Mantar
125 Gram Dondurulmuş Bezelye
6 Gram Dövülmüş Sarımsak
MALZEMELER
PÜF NOKTASI
Marshmallow Parçalarını Erimemeleri İçin Son Olarak Eklemeye Özen Gösterin.
PİŞİRME ÖNERİSİ
Bitter çikolatayı; kaynayan bir tencere üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kapta benmari usulü eritebilir, sonrasında çikolatalı şekerleme yapımında kullanabilirsiniz.Arzu ettiğiniz kuru yemiş ya da kuru meyve parçalarını fudge harcına katabilirsiniz.
YAPILIŞI
ELMALI YULAFLI İÇİLEBİLİR KAHVALTI TARİFİ
Pratik kahvaltı tarifleri arasında listeye ilk numaradan giren Elmalı Yulaflı Smoothie, her damağa hitap eden enfes tadıyla bizim favori lezzetimiz! Tarifi hazırlarken Smoothie Blender’dan yararlanabilirsiniz.
ELMALI YULAFLI SMOOTHİE
2 küçük elma
2 çorba kaşığı yulaf
1 bardak süt
2 tatlı kaşığı bal
KAHVALTI ALTIN ÖĞÜNDÜR!
Kahvaltı yapan öğrenciler; derslere daha çok ve aktif katılır, problemleri daha kolay çözer ve derse, öğrenmeye daha iyi odaklanırlar. Ayrıca kahvaltı yapan çocuklarda obezite görülme oranı daha azdır. Öğrenciler için hazırlanacak "basit ama besleyici" kahvaltı örnekleri şunlardır:
Kaşarlı veya beyaz peynirli tost, ceviz/badem ve süt/yoğurt.
Peynirli omlet, ekmek, taze meyve/meyve suyu.
Muz parçaları ve ceviz eklenmiş tahıl ürünleri ve süt/yoğurt.
Haşlanmış yumurta, domates, salatalık, yeşillikler, bir-iki tatlı kaşığı pekmez ve taze sıkılmış meyve suyu. Sebzeli krep, ayran, meyve.
Yarım simit, peynir, maydanoz, biber, yeşillikler ve taze sıkılmış meyve suyu veya bir meyve.
MERCİMEKLİ HAMUR ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kesilmiş hamur (yufkacılarda bulunur)
1 büyük kase yoğurt
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
ERİŞTELİ KÖFTELİ ÇORBA
MALZEMELERİ
150 gr. kıyma
2 yemek kaşığı ince bulgur
2-3 yemek kaşığı erişte
1 küçük soğan
SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1-2 adet (büyüklüğüne göre) havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
BOLU USULÜ TAZE BAKLA ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
250 gram taze bakla
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç dereotu