3 bin hakim ve savcı alınacak

Darbe girişimi sonrası FETÖ üyesi yaklaşık 3 bine yakın hakim ve savcı açığa alındı.

Haberin Devamı

  Şimdi ise Adalet Bakanlığı 3 bin hakim ve savcı alımı için düğmeye bastı. Son başvuru tarihi ise 20 Ekim.Adalet Bakanlığı, ihtiyaç durumuna göre; 2 bin adli yargı hakim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı ve 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı alacak. Başvurular 11-20 Ekim tarihleri arasında bireysel olarak internet üzerinden ya da ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile elektronik ortamda yapılacak.

9 BİN BAŞVURU BEKLENİYOR
2 bin adli yargı hakim ve savcı adayı için adli yargı sınavında, genel başarı puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere 6 bin aday mülakata katılmaya hak kazanacak. 6 bininci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacak. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 6 bini bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacak.200 kişilik idari yargı hakimi içinse; idari yargı sınavında genel başarı puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaylardan başlanmak üzere 600 aday görüşmeye katılmaya hak kazanacak. İdari yargı hakimliği için de 70 ve üzeri puan alanların sayısı 600’ü bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağrılacak.

İDARİ YARGI HAKİM ADAYI
700 kişilik avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı için de adli yargı-avukatlık sınavında genel başarı puanı sıralamasına göre 2 bin 100 aday görüşmeye alınacak. Gerekli başvuru olmazsa 70 ve üzeri puan alan adaylar Bakanlık tarafından görüşmeye çağrılacak.100 kişilik idari yargı hakim adayı için de idari yargı-avukat sınavında genel başarı puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere 300 aday mülakata çağrılacak. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 300’ü bulmazsa sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak görüşmeye çağrılacak.

Haberin Devamı

Çalışma Hayatı İle İlgili tüm sorularınızı sigorta@hurriyet.com.tr adresine sorabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları