Nilüfer Belediyesi’nde Gülten Akın anılıyor

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin ‘Yılın Yazarı’ etkinlikleri, 10-11 Aralık tarihlerinde Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapılacak ‘Şiirden Bir Ülke Bahçesi: Gülten Akın Sempozyumu’ ile sona eriyor.

Haberin Devamı

‘Yılın Yazarı’ etkinlikleri kapsamında ilk kez bir şairi ağırlayan ve Gülten Akın’a adanan 2021 yılı boyunca 48 etkinlik organize eden Nilüfer Belediyesi, yüzlerce edebiyatseveri Gülten Akın odağında bir araya getirdi.

Okuma atölyeleri ve fabrika okumaları gibi etkinliklerle toplumun farklı kesimlerini Gülten Akın eserleriyle buluşturan geleneksel organizasyon, kapanışında da edebiyat ve akademi dünyasının değerli isimlerini bir araya getirecek.

Nilüfer Belediyesi’nde Gülten Akın anılıyor

Bugün saat 19.00’da başlayacak sempozyumun açılış konuşmasını Murathan Mungan yapacak. 2 gün boyunca; ‘Şiirden Bir Ömre Bakmak’, ‘Gülten Akın’ın Yazı Evreni’, ‘Gülten Akın Şiirinde Kadın Oluş’, ‘Yaratıcılığın İzinde’ başlıklı oturumların yapılacağı sempozyum kapsamında, 2 şiir dinletisi ve bir de sergi gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Sempozyum için özel olarak hazırlanan ‘Bir Gün Birileri Öte Geçelerden Islık Çalar’ adlı şiir dinletisinde de, Gülten Akın’ın şiirlerini, tiyatro sanatçısı Jülide Kural ve solist Günseli Seda Çetinkaya seslendirecek. Nilüfer Kent Tiyatrosu katkılarıyla hazırlanan ‘Nilüferli Kadınlardan Şiir Dinletisi’nde ise, Gülten Akın Okuma Atölyesi’ne katılan Nilüferli kadınlar, onun şiirlerini sahnede okurken, gelenlerin sorularını yanıtlayacak.

Küratörlüğünü Ezgi Bakçay’ın üstlendiği ‘Kuş Uçsa Gölge Kalır’ sergisi ise bugün saat 18.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açılacak. Gülten Akın’dan ilhamla, farklı disiplinlerden sanatçıların bir araya geldiği sergide; Ceylan Dizdar, Duygu Deniz Bilgin, Elçin Acun, Fulya Çetin, İpek Yücesoy, Leyla Emadi, Meliha Sözeri, Özlem Şimşek, Sena Tural ve Yasemin Kalaycı, heykel, resim, video, fotoğraf, enstalasyon ve performansları ile yer alacak.

Dil bilimci-yazar Necmiye Alpay’ın kapanış konuşması ile tamamlanacak olan sempozyumun finalinde, Yılın Yazarı Mektup Ödül Töreni de gerçekleştirilecek.

Sempozyumun davetiyesinde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in imzası var.

Haberin Devamı

CAVİT ORHAN TÜTENGİL SEMPOZYUMU

TARSUS’ta 2004 yılından bu yana yayınlanan Aratos dergisinin başlattığı ve şu ana kadar iki kez gerçekleştirilen Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nun 3’üncüsü bu hafta sonu ‘Göç Sosyolojisi’ başlığıyla yapılacak. Sempozyum yarın saat 14.00’te Tarsus Güner Baykal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Uğur Pişmanlık sempozyumun içeriği üzerine şunları söyledi:

“İnsanlık, şu ya da bu nedenle göçmüşler ve daha çok göçmek zorunda kalmışlardır. İnsanlık tarihi aynı zamanda göçlerin de tarihidir. Türkiye hem göç veren ve alan hem de göçlerin geçiş yoludur.

Sempozyumda sunulacak bildirilerle göç olgusu ekonomik, kültürel, toplumsal ve sanatsal açıdan irdelenecek.”

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesi’nde Gülten Akın anılıyor

TURHAN SELÇUK KARİKATÜR YARIŞMASI

MİLAS Belediye’sinin ‘Çizginin Efendisi’ Turhan Selçuk adına her yıl düzenlediği, bu yıl onikincisini organize ettiği Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın şartnamesi ve jürisi açıklandı.

Seçici Kurul Başkanlığı’nı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen üstleniyor. Seçici Kurul, 12 Mayıs 2022 tarihinde toplanacak. Serbest konulu karikatürler 30 Nisan 2022 tarihine kadar aşağıdaki adrese gönderilebilir:

“12. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 48200 Milas – Muğla/Türkiye www.milas.bel.tr

e-posta: kulturyarisma@milas.bel.tr”

SEÇİCİ KURUL

Başkan Prof.Dr.Yılmaz

Büyükerşen

Haberin Devamı

Muhammet Tokat

Ruhan Selçuk

Kamil Masaracı

İzel Rozental

Zeynep Gargi

Zehra Ömeroğlu

Sevda Deniz Anıl

Yoshiaki Yokota

Hayati Boyacıoğlu

Mehmet Nergiz

Bülent Örkensoy

Yazarın Tüm Yazıları