2 aylık bebekler yüzme öğreniyor

BEBEKLER için 2 aylıktan itibaren yüzme eğitimi veren Aquababies, ilk kez İzmir’de açıldıktan sonra şimdi 11 ilde faaliyet göstermeye başladı.

Haberin Devamı

Doğuştan nefes tutma refleksi sayesinde bebeklere suyun içinde güvende olmasını öğretmek ve motor becerileri ile kas gelişimlerine yardımcı olmayı amaçlayan Aquababies’in eğitmenlerinden Melike Okyay Solakoğlu, kızı Mirel ile tanıştığı eğitimin faydalarını anlatıyor.

2 aylık bebekler  yüzme öğreniyor

SUYLA İLK TANIŞMAM 3 YAŞINDA OLDU
- Nasıl bir eğitim aldınız? Yüzmeye ilginiz nasıl başladı?
- Bilkent Üniversitesi İngilizce-Fransızca-Türkçe mütercim tercümanlık bölümünü bitirdikten sonra Fransa’da Strasbourg Üniversitesi’nde yine İngilizce-Fransızca Profesyonel Çeviri alanında yüksek lisansımı tamamladım. Ailem beni 3 yaşındayken yüzme kursuna başlatmış. Su ile ilgili windsurf ve dalış gibi diğer spor dallarına da uzun yıllardır ilgi duyuyorum, 1 yıldız SSI açık deniz dalgıçlık lisansım var, ikinci yıldızım için çalışmalara başladım.
- Bebeklere yüzme öğretme fikri nasıl gelişti?
- Aquababies İzmir ile tanışmam kızım Mirel 2 aylıkken derslere katılmam sayesinde oldu. Yüzmenin çocuğumun fiziksel ve sosyal gelişiminde olumlu etkilerini fark ettikten sonra çok keyif alacağımı bildiğimden dolayı Aquababies İzmir ailesine dahil olmaya karar verdim. Kızım Mirel, 2016 yazında 21 aylık iken su üzerinde durabilmeye başladı.

Haberin Devamı

32 YIL ÖNCE İNGİLTERE’DE UYGULANMAYA BAŞLADI

- Aquababies nasıl kuruldu? Bunun için nasıl bir ek eğitim aldınız?
- Uluslararası en büyük 0-5 yaş yüzme kuruluşu olan Aquababies, hayatını ve tüm kariyerini bebek yüzme konusundaki çalışmalara adamış olan Julie-Anne James tarafından 32 yıl önce İngiltere’de kurulmuş. Bu kuruluşun Türkiye’ye gelmesi ise, şu an Aquababies Master Franchise’ı olan Yasemin Yücesoy tarafından 5 yıl önce gerçekleştirilmiş. Bu kurumda eğitmen olabilmek için; Aquababies’in 0-5 yaş arası bebek ve çocuklar için özel olarak geliştirip, uygulamaya koyduğu ders programı ile su güvenliği ve bebek-yetişkin cankurtaranlık programını başarı ile tamamlayıp, sınavlarını geçtikten sonra tüm bu sertifikaları almak gerekiyor. Bu kurumda bebek ve çocuk sağlığı söz konusu olduğundan yüzme eğitmenliği diploması yeterli değil.
- Siz nasıl bir eğitim veriyorsunuz? Nasıl bir uygulama yapıyorsunuz?
- 2 aydan 1 yaşa kadar; suda bilinçli nefes tutma, su güvenliği, 13’üncü aydan itibaren ise ileri derece seviye su güvenliği ile birlikte yüzme eğitimi üzerine çalışılır.

Haberin Devamı

2 aylık bebekler  yüzme öğreniyor

UYKU VE GAZ SORUNLARINA BİLE İYİ GELİYOR
- Bebeklerin yüzme öğrenebilecekleri ideal yaş nedir?
- 2 aydan itibaren Aquababies eğitmenleri ile yüzen bebekler, su dışında yapamadıkları hareketleri suda keyifle ve rahatlıkla yaparak fiziksel gelişimlerini hızlandırırlar. Bu da 2 yaş civarında güvenli bir şekilde su üzerinde durmalarına olanak sağlar.
- Bebeklerin erken yaşta suyla temas etmeleri onlarda ne gibi değişikliklere yol açıyor?
- Ders programlarına düzenli katılım durumunda; motor-denge ve koordinasyonu geliştirdiği gibi yeme-gaz ve uyku sorunlarının aşılmasında önemli bir rol oynar. Bunun yanı sıra, düzenli bir şekilde su ile temas halinde olması çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimini de büyük ölçüde desteklerken, ebeveyn ile arasındaki bağın güçlenmesine fayda sağlar.

Haberin Devamı

2 aylık bebekler  yüzme öğreniyor

İZMİR’DE BAŞLADIK, ŞİMDİ 11 İLDEYİZ
- Türkiye de sizden önce bunu uygulayan var mıydı? Şu anda ne gibi bir gelişim gösterildi?
- Aquababies 0-5 yaş arası yıllar süren çalışmalar sonucu oluşturulmuş programı ile uluslar arası en büyük yüzme kuruluşu. Eğitmen eğitimleri ve müfredat/teknik geliştirme çalışmaları sürekli devam etmektedir. Aquababies bebek yüzme alanında Türkiye’de açılan ilk yüzme okuludur. İlk olarak 5 yıl önce İzmir’de faaliyete geçmiştir. Aquababies 2017 yılında merkezi olan İzmir ile birlikte toplam 11 ilde faaliyette olacaktır. Aquababies İzmir ailesi olarak Narlıdere’de bulunan kendi merkezimizde 12 ay boyunca aktif olarak derslerimize devam etmekteyiz. Yaz sezonu boyunca bir yandan merkez havuzumuzda dersler devam ederken, gelen talep doğrultusunda Güzelbahçe, Urla ve Çeşme gibi ilçelere grup ya da bireysel derslere de gidebiliyoruz.

Haberin Devamı

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZA SUDA ENGEL YOK
- Bundan sonra neler yapmayı hedefliyorsunuz?
- İzmir gibi güzel, deniz kokan bir şehirde yaşadığımızdan dolayı, çocuklarını ebeveynlerin düşündüğünden çok daha erken yaşlarda su ile tanıştırmayı, suya erken yaşlarda güven duymaya başlamalarını istiyoruz. Ayrıca ‘özel çocuklarımıza suda engel yok!’ sloganı ile başlattığımız, Aquababies müfredatından farklı olarak özel çocuklarımızın motor-kas gelişimini güçlendirmeye yönelik ayrıca bir program uygulanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları