Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu karıştırdı?

İktidar, muhalefetin bölünmesinden memnun olur. Millet ittifakının içinde karışıklık çıkmasını keyifle izler.

Haberin Devamı

Bu ayrı ama CHP’nin içini iktidar bölüyor dediniz mi bu başka bir şeydir. O nedenle üzerinde durulması gerekiyor.

KÜLLİYE’YE GİDEN CHP’Lİ

CHP, yerel seçim rüzgârlarıyla yelkenlerini şişirmiş gidiyordu. Sonra birden ne oldu? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de yayına çıktı. Kendisine Külliye’ye giden CHP’liler olduğu yönünde duyumlar olduğu soruldu. Kılıçdaroğlu ne dedi? “Doğrudur” dedi. Yetmedi, CHP Genel Merkezi’ne yakın olduğunu söyleyen kaynaklar, Muharrem İnce ismini ortaya attı. Haliyle CHP karıştı. Muharrem İnce bir haysiyet mücadelesi başlattı. Eğer İnce bugün parti kurma aşamasına gelmişse, o olayın çok büyük etkisi var. Peki bu sözü Kılıçdaroğlu’na Erdoğan mı söyletti?

MUHARREM İNCE TUVALETİN KAPISINA OTURTULDU

Yerel seçim başarısı ve pandeminin de etkisiyle CHP tarihinin en rahat kurultayı yapıldı. Kılıçdaroğlu rakipsiz olduğu kurultayda oybirliği ile genel başkanlığa seçildi. Ancak Türkiye’ye Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdikleri Muharrem İnce’yi götürüp tuvaletin kapısına oturttular. CHP’de kendisine yer olmadığını gören Muharrem İnce, yeni bir parti kurmak üzere yola çıktı. Abdullah Gül’e, Ali Babacan’a, Ahmet Davutoğlu’na gösterilen ilginin binde biri Muharrem İnce’den esirgendi. Peki Muharrem İnce’nin CHP’den uzaklaştırılma sürecini iktidar mı tavsiye etti?

Haberin Devamı

ATATÜRK TARTIŞMASI

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk demediği için partide kıyamet koptu. Çünkü Atatürksüz bir CHP düşünülemez. 50 yıldır iktidar olamamasına rağmen yüzde 25’lik kitle CHP’yi terk etmiyorsa, Atatürk sevgisi nedeniyledir. Bu bilinmesine rağmen Canan Kaftancıoğlu’na Atatürk dedirtmeyen iktidar partisi miydi?

PARA ALIP PARTİ KURAN

Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda iktidarın parti kuracaklara para desteği verdiğini iddia etti. “Muharrem İnce’yi mi kast ediyorsunuz?” sorusu üzerine ise “Sadece o değil” karşılığını verdi. Yani o da var da, sadece o değil.

CHP Lideri böylece yeni parti kuracakları kirletmek istedi. Muharrem İnce, o günden beri iddiasını ispatlaması için Kılıçdaroğlu’na çağrı yapıyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, o kişinin Muharrem İnce olmadığını söyledi. Ama İnce bu işin peşini bırakmamakta kararlı. Tekrar o soruya dönecek olursak, Kılıçdaroğlu’ndan bu iddiayı ortaya atmasını Erdoğan mı istedi?

Haberin Devamı

ERDOĞAN İSTESE YAPAMAZDI

Demem o ki iktidar uzun uzun düşünse taşınsa böyle bir plan yapamazdı. Yani CHP’nin kendine yaptığını, Erdoğan CHP’ye yapamazdı.

CHP’DE YENİ OLUŞUM

Soruları burada kesip CHP’yi ilgilendirecek iki haber vermek istiyorum.

CHP’den ihraç edilen Yılmaz Ateş’in de içinde bulunduğu 3 kişilik bir hazırlık komitesi kuruldu. İllerde toplantılara başlandı. Baykal’a yakın isimler ama Baykal’ın parti kurdurtmak istediği ve kızı Aslı Baykal’ı partinin başına geçireceği yönündeki iddiaları yalanlıyorlar. Yılmaz Ateş, CHP’de kalarak CHP’yi Atatürkçü ve Cumhuriyetçi çizgisine çekmek için mücadele edeceklerini söylüyor.

SARIGÜL YOLA ÇIKIYOR

CHP Genel Merkezi’ne yakın kaynaklar, son tartışmada el altından Mustafa Sarıgül adını yayıyorlar. Sarıgül ise o tartışmalarla ilgili değil. Ankara’da genel merkez binasını kiralamış. “Değişim hareketi olarak yola çıkıyoruz” diyor.

Haberin Devamı


İYİ PARTİ’Yİ DE Mİ ERDOĞAN KARIŞTIRDI

İYİ Parti kongresinde yaşanan kriz, FETÖ suçlamalarını da içine alarak genişledi. İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, DYP’nin bölünme sürecinde yaşananları gündeme getirdi. İktidarın, İYİ Parti’yi karıştırmak istediğine ilişkin duyumların 6 ay önceden alındığını iddia edenler oldu. Oysa İYİ Parti’de her şey yoluna girmişken kongrede Koray Aydın’ın liste operasyonu yaşandı. Akşener’in listesinde yer alsalar dahi üstü çizileceklerin yer aldığı 10 kişilik bir liste dolaştı. Liste etkili de oldu. Orada ismi yer alanlar Akşener’in listesinde olmasına rağmen seçilemediler.

Oysa kongreden önce İYİ Parti’nin tırmanışa geçtiği söyleniyordu. Ama liste işi ile birlikte rüzgar tersine döndü. Aralarında Ümit Özdağ, Aytun Çıray, İsmail Koncuk, Hasan Subaşı, Aydın Adnan Sezgin, Yavuz Temizer’in de bulunduğu isimler bu duruma tepki gösterdi. Milletvekillerinin bir kısmı grup toplantısına katılmayarak, bu durumu protesto etti.

Haberin Devamı

Parti karıştı,hem de ne karışma. Peki İYİ Parti’ye bu kötülüğü kim yaptı?

ÜMİT ÖZDAĞ’IN FETÖ İDDİASI

İYİ Parti’nin üç önemli kurucusu Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’dı. Üçü de genel başkan adayıydı. İYİ Parti’ye Koray Aydın’dan liste darbesi geldi. Ümit Özdağ ise bombanın fitilini çekip Akşener’in kucağına bıraktı. İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖcülükle suçladı.

Buğra Kavuncu iddialar üzerine Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu. Partide Özdağ’ın ihracı için kampanya başlatıldı. Sonuçta İYİ Parti karakolluk oldu. Buğra Kavuncu hakkında FETÖ’den soruşturma açıldı. Ümit Özdağ, ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Bir Ümit Özdağ’ın  İYİ Parti’ye verdiği zararı 10 AK Parti bir araya gelse veremezdi.

Haberin Devamı

ÜMİT ÖZDAĞ’IN SAVUNMASI

Ümit Özdağ önümüzdeki hafta içinde savunmasını yapacak. Ancak Özdağ’ın manifesto gibi bir savunma hazırladığı söyleniyor. Eğer ihraç edilirse Ümit Özdağ, bu savunma ile yeni bir siyasi hareketin başlama vuruşunu yapacak. Kaynağım Ümit Özdağ değil ama eğer ihraç edilirse Özdağ’ın yeni bir parti kurmak için çalışmalara başlayacağı söyleniyor. Milliyetçiliğin yükselişte olduğu bir dönemde Ümit Özdağ daha milliyetçi ve yabancı düşmanı bir parti kurar mı? Orasını bilemem ama bu yönde söylentiler dolaşmaya başladı. Bir grup Ümit Özdağ’ı İYİ Parti’de tutmaya çalıştığı için yeni parti konusunda bir şey diyemiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları