Fener’in maymuıncuğu

SARI lacivertliler, Şampiyonlar Ligi’ndeki bu grupta hiçbir tesadüfe, şansa ve yapılabilecek kıyağa meydan vermeden, yüzde yüz doğru işler yaparak üst tura çıktı. Oynadığı bütün maçlarda, hiç bir şekilde maceraya girmedi. Ve işi de şansa bırakmadı. Bir tek İtalya’da Inter’le oynadığı maçta sallandı. 6 maçta da bir takımın bir maç kötü oynama hakkı var.

Zico, bu sene iyi işler yapıyor. Yaptığı en önemli şey de; takıma rekabet getirmesi. İyi oynayana formasını veriyor. Dün gece her futbolcu kendi işini yaptı. Ne fazla ne eksik. Ama biri var ki, Fenerbahçe sıkıştı mı, eline alıyor maymuncuğu kapıyı açıyor. Onun adı; Alex.

Sahada çok geziyor. Ama onu yüzde yüz depar atarken, veya her an rakibe basarken göremiyorsunuz. Adeta rakibini uyutuyor. Ve öyle bir anda sahneye çıkıyor ki, ya işi kendi bitiriyor, ya da taşeron kullanıp arkadaşlarından birine bitirttiryor. CSKA Moskova’yla son maçı böyle bir pozisyonda oynamak Fenerbahçe için avantaj oldu. Çünkü haftalar önce Rusya Ligi bitti. Zaten ilerleyen dakikalarda birkaç tane CSKA’lı futbolcunun bacaklarına kramplar girdi. Sakatlıklar oldu.

Şans gerekli

Hakem biraz kart meraklısı. Gereksiz yerlerde de gösteriyor. Ama Fenerbahçeli futbolcular, özellikle Lugano dahil Avrupa maçlarında hakemlerle oynamıyorlar. Selçuk, ayağına gelen topları iyi kullandı. Ama hep aynı kilometrede gidiyor. Sürati bazen yükseltip, bazen alçaltması gerekiyor. Uğur Boral, geceye damgasını vuran isimdi. Zaman zaman risk aldı ve iyi şeyler yaptı. Şu bir gerçek; Roberto Carlos’un yanında oynamak bir futbolcu için şans. Karşısında oynamak da şans. Çünkü CSKA’lı oyuncu daha maç bitmeden, devre arasında Roberto Carlos’la formasını değiştirdi. Bu görüntüler Fenerbahçeli futbolcuları motive olarak daha iyi şekle sokuyor. Rakip futbolcuları da daha kötü şekle.

Fenerbahçe seyircisi takımını iyi ateşledi, meşale yakmadı, sahaya bir şey atmadı. İnşallah böyle devam ederler. Neticesi iyi olan maçlarda tamam da, kötü olan maçlarda da yapmamak lazım. Bundan sonraki turlarda artık şans da önemli rol oynayacak. Şans hem kura çekiminde hem de 90 dakikalarda lazım. Çünkü artık elemeler başlıyor. Fenerbahçe’nin bu neticeyi alması tesadüf değildi. Onun için de bir veya iki tur daha yükselmesi tesadüf olmaz.

Yalnız sarı lacivertli yönetimin bu stadın zeminine bir çare bulması gerekir. Çünkü takımda teknik kapasitesi yüksek oyuncular var. Onlar düzgün zeminde daha başarılı olurlar. Yani, bu zemin Fenerbahçe’nin daha iyi futbol oynamasını engelliyor.
Yazarın Tüm Yazıları