Semih ve Semih

MAÇIN skoru ilgilendirmiyor beni.. 49. dakika daha önemli çünkü.. O hareketi yapan Batuhan, Beşiktaş’ı puandan etmişti..

Şimdi sıra Semih’teydi.. Savunmanın 10 metre arkasına sarkıp aldığı pasla kaleciyle karşı karşıya kalmıştı.. Deivid’e verse kale bomboştu.. Ama o vurmayı tercih etti. Semih, Milli Takım’a yükseldi bu sezon.. Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor.. Kritik derbide gol de attı.. Ama bütün bunlar o hatasını affettirmez.. Böyle bir hatadan Milli Takım maç kaybedilebilir veya Fenerbahçe kupadan elenebilir.. Semih’in sarı-lacivertli takıma yaptığı katkıların yanında bu tip durumlarda da asistin önemini kavraması gerek.. Semih hangi Semih olacağına karar vermeli..

Fenerbahçe’nin derbideki kadrosu günler öncesinden belliydi aslında.. Oyun düzeni de, oyunu nasıl forse edeceği de.. Önemli olan Lincoln’süz Galatasaray’ın özellikle forvette nasıl bir tercih kullanacağı, Kalli’nin rakibin kilit oyuncusu Alex’e karşı nasıl önlemler alacağı idi.. Kalli, Alex’i özgür bıraktı.. Halbuki Brezilyalı yıldız markaj altında kaldığı maçlarda bu kadar etkin olamıyordu..

Servet arkasına kolay adam kaçıran bir oyuncu.. Song’la eşleştiklerinde hızlı forvetler karşısında etkisiz kalıyorlardı. Semih’in bu kadar çabuk ve kolay gole gitmesini Zico da taraftar da beklemiyordu bence..

İkinci golde ise yine kişisel bir hata vardı.. Beşiktaş derbisinde çok benzer bir gol kazanmıştı Fenerbahçe.. İkinci toplardaki eşleşmeler bu tip maçların kaderini tayin ediyordu.. Deivid’in bu kadar boş kalışı yine Galatasaray’ın kademe hatasından kaynaklanıyordu..

* * *

Fenerbahçe öne geçtiği zaman özellikle derbilerde daha rahat oynayan bir takım.. Dün skoru korumak için ilk yarı sürekli tempoyu düşürdüler.. İkinci yarı ise Galatasaray’ın öne çıkması ve forvet sayısını artırmasıyla birlikte hızlı hücumlar yakaladılar..

Kalli oyunu Fenerbahçe sahasına yıkmak için Hakan Şükür’ü ikinci yarının başında almalıydı.. Hakan girdikten sonra Nonda ve Ümit daha çok topla buluştular.. Fenerbahçe savunmaya bu sezon en iyi futbolunu oynayan Selçuk ve Aurelio’yu da alarak skoru korumak istedi.. Dünkü maçın bir başka göstergesi daha vardı.. Fenerbahçe oyunu kanatlara yayıp, savunmanın göbeğini iyi kapattığı zaman çok zor gol pozisyonu veriyor.. Bunu CSKA maçında da uygularlarsa tur gelebilir. Aksi halde Rus takımını küçümsemek ayağa gelen fırsatı tepmek olur..

Maçın hakemi Aydınus objektif olmaya çalıştı.. En olumlu hareketi Alex-Uğur tartışmasını önlerken gösterdiği soğukkanlılık ve iki futbolcuyu ayrı ayrı uyarış şekliydi..
Yazarın Tüm Yazıları