Paylaş
Çorlu, İstanbul’un ikinci ‘Gebze’si olarak sağlıksız şekilde büyüdü; Türkiye’nin en verimli tarlaları yağmalandı; yeraltı ciddi şekilde tükenmiş durumda. Yıllardır yazılıp-çiziliyor; kimseyi ‘korumayı’ düşünmedi. İstanbul’dan şişe ağzı gibi açılan Avrupa coğrafyası AKP-Erdoğan tarafından yağmalandıkça yağmalandı; Burada yeni havaalanı da, 3. köprü de Kanal İstanbul da olacak; maden de aranacak, orman içlerindeki taş-kum ocakları da... Konut ve AVM’ler de yapılacak.
Her şey sağlıksız ve de çirkin; ranta dayalı bir kafa... Meğer İstanbul Metropolitan Planlama’nın (IMP) Kuzey Karadeniz’in yağması el altında tutuluyormuş, bu projelerden bir süre önce haberdar olduk.
İstanbul’a suyu Tuna nehrinden akan kirli suyu arıtarak mı vereceksiniz?
Trakya’nın yüzölçümü Türkiye coğrafyasının % 3 olduğunu düşünebiliyor musunuz
Gelecek nesil bizlere çok intizar edecek...
TEKİRDAĞ AYAĞA KALKIYOR
Bu endişeli düşüncelerle yoğrulurken Tekirdağ’dan bir dostumuz telefon etti:
“Senin çevre hassasiyetini bildiğimden Türkiye’nin ilk yeşil Organize Sanayi Bölgesi’nin Tekirdağ’da kurulacağını müjdelemek istiyorum” dedi.
Tekirdağ, Çorlu’nun gölgesinde kaldı dedik ya... İktidarın büyükşehir kararından sonra Tekirdağ ayağa kalkıyor. Çorlu’nun nüfusu 300 bine ulaşırken, Tekirdağ 150 binlerde kalmıştı. Tekirdağ ilk kez yeni yatırımlarla tanışıyor. Türkiye’nin en büyük konteyner limanı yapılıyor; şimdi de Türkiye’nin ilk ‘yeşil’ Organize Sanayi Bölgesi oluşturuluyor. Trakya’da bugüne kadar Çorlu, Çerkezköy, Muratlı, Lüleburgaz, Hayrabolu ve Malkara’da 12 OSB oluşturuldu. Artık bu OSB’lerin dışında fabrika kurulamayacak. Son olarak Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi’nin (TORSAB) yönetmeliği yayınlandı. 4 bin dönüm arazide kurulacak olan OSB, Asyaport Limanı’nın hemen arkasında bulunuyor.
ASYAPORT VE OSB
Bugüne kadar yer tahsisi için 67 başvuru yapılmış... Parsellerin büyüklüğü 50 dönüm; ancak Tekirdağlı girişimciler için bunlar dörtte bire kadar bölünebilecekmiş.
Ergene Nehri’nin temizlenmesi ve bu gibi yatırımlar için hayli çaba gösteren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, arsa spekülasyonunun önüne geçmek üzere önlem aldıklarını bildiriyor ve “Hele ‘kirli’ hiçbir şey üretilemeyecek burada” diyor. Girişimciden “Üretimimizde yeraltı suyu ve sanayi suyu kullanmayacağımı, kanalizasyon sistemine sadece evsel nitelikte atık su vereceğimi; doğalgaz haricinde (kömür, yağ, fueloil (yakıt kesinlikle kullanmayacağımı, verilen sürede tahsis edilen arsanın en az % 40 miktarını tamamlayacağımı ve akabinde üretime geçeceğimi, altyapı maliyetlerine katılacağımı” şeklinde taahhüdü alınıyor. (İleride Meriç Nehri’nden bölgeye getirilecek sudan da tahsis yapılmayacak.)
Yer talebinde bulunanlar arasında tekstil, halı, bilgisayar, demir-çelik, elektronik firmaları bulunuyor. Bu yüzden ‘yeşil’ ve ‘butik’ olarak anılacak OSB’de, kaliteli ihracat ürünlerinin üretimine ağırlık verilecek.
Bu nedenle Tekirdağ büyükşehir seçimine ciddi adaylarla giriyor partiler... AKP’nin adayı, yasa gereği 30 Mart’tan sonra kapatılacak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, CHP’nin de Tekirdağ Rakı ve Şarap Fabrikası bir önceki genel müdürü Kadir Albayrak; ikisi de Tekirdağlı, bürokrat kökenli... Seçim zorlu bir yarış olacak.
Seçim Kurulu, reklam şirketi önerebilir mi
DSP Fatih belediye başkan adayı Erdoğan Tülümenler, ilçe seçim kurulunun, YSK talimatı ile bir bülten yayınladığını söyleyerek, bu bültende kurulun, billboard’larda reklam verilecek dört firmayı önermesine tepki gösterdi.
Önerilen firmalar şunlar:
1- 3 Mecra Reklam Turizm Sanayi Ticaret AŞ
2- Ströer Kent Vizyon Reklam Pazarlama AŞ
3- MZD Reklam Makinaları İthalat İhracat ve Ticaret
Ltd. Şti.
4- AGİ İletişim Hizmetleri AŞ
Tülümenler, bunun yasadışı bir işlem olacağını belirterek “YSK’nın reklam için özel firmaları önermesi doğru bir şey midir?” diye soruyor. Bu şirketlerin kim olduğu biliniyor mu?... “Seçim Kurulu, bu konudaki mektubu bana göndermek için Fatih’teki parti adresimizi bulamamış, Ankara’ya, genel merkezimize sormuş, o da DSP İstanbul’un adresini sormuş bundan sonra bana ulaştılar” diyor.
Haşhaşiler-Haramiler
BAŞBAKAN, derin yapı ile ilgili olarak “Haşhaşiler” tanımını kullanıyor. Diğer taraflar, aralıkta ortaya çıkan “yolsuzluk tufanı” sonrasında, “haramiler” suçlamasında bulunuyor... Bu memleketin, Haşhaşi olmayan, haramilere, “yetim hakkı yiyenler” olarak bakan sade vatandaşları, biz ne yaptık da bu cendereye sıkıştık diye endişe ediyorlar.
Seçim sandığı son çare, Haşhaşiler ile haramileri, ön yıkamalı programla, mahalli seçimlerde, full otomatik çamaşır makinesi gibi yıkayıp, durulayıp, kurutup ütüleyerek, bağımsız ve tarafsız yargının önüne çıkacak hale getirebilir.. S.Ö.
ÇYDD Gençliği Anıtkabir’de
BU yıl 6’ncısı düzenlenen ÇYDD Çağdaş Gençlik Anıtkabir Buluşması’na yurdun dört bir yanında yaklaşık 1000 genç ve üye katıldı. Aslanlı yolda gerçekleşen yürüyüşün ve resmi törenle mozoleye çelenk konulmasının ardından ÇYDD Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Gökhan Acer Anıtkabir defterine ÇYDD Çağdaş Gençliği Temsilen düşüncelerini yazdı.
Anıtkabir Buluşması’nın ardından Belediye-İş Sendikası Genel Merkezi’nde 9. Temsilciler Kurulu toplandı. 22/23 Şubat 2014 tarihlerinde tüm gün boyunca yapılan toplantı ile Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Yürütme Kurulu seçildi.
Paylaş